30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stigla! U 10-ak županija 51 slučaj gripe, Slavonija nije u vrhu! Najviše među djecom predškolske dobi…

1 min read
Prema podacima Nacionalnog referentnog centra za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u laboratorijskim uzorcima sporadično je potvrđen virus gripe tip A(H3).
gripa prehlada djevojka

– Tijekom sezone gripe 2023./2024., zaključno s 5. studenim 2023. godine pristigla je 51 prijava oboljelih od gripe, od kojih je u zadnjem tjednu (44. tjedan) pristiglo 15 prijava – objavio je danas HZJZ, dodajući kako su slučajevi zabilježeni u 10-ak županija.

– Najveća stopa prijave gripe na 100.000 stanovnika bilježi se u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji – dodaju iz Zavoda i nastavljaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Među pristiglim prijavama kliničke gripe stopa incidencije je najveća u djece predškolske dobi. Prema podacima Nacionalnog referentnog centra za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u laboratorijskim uzorcima sporadično je potvrđen virus gripe tip A(H3).

– Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, i u ostalim državama Europske unije bilježi se sporadična pojava oboljelih od gripe. U laboratorijski potvrđenim uzorcima prevladava virus gripe tip A – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)