6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iz ‘babljeg ljeta’ u zimu!? U nedjelju ujutro u Osijeku jaaaako blizu ‘nule’! ‘Alarm’ za maglu!

1 min read
Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog - upozorava DHMZ.

Oko 1 stupanj bi moglo biti sutra ujutro u Osijeku i Slavoniji, samo ‘korak’ od ‘nule’. A jučer je skoro bilo ‘bablje ljeto’… U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj ujutro često maglovito, ponegdje uz mraz pri tlu. Potom djelomice sunčano, popodne uz postupan porast naoblake sa zapada – najavio je DHMZ vrijeme na kontinentu, dodajući da nas čeka slab vjetar, ali i najniža temperatura zraka od -1 do 4, najviša dnevna između 9 i 13 stupnjeva. No, tu je i ‘alarm’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vrijedi od 12.11.2023 04:00:00 do 12.11.2023 11:00:00. Stupanj pripravnosti: Žuto. Mjestimice gusta magla. Vidljivost < 200 m. Budite na oprezu zbog rasprostranjene, lokalno guste magle. Moguć je izraženiji utjecaj na svakodnevne vanjske aktivnosti. Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog – upozorava DHMZ.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)