8. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Našički liječnik ‘odvrnuo’ glazbu u 3:50 ujutro! “Kazna je nesrazmjerna mojem standardu”

2 min read
Proglašen je krivim, kazna je 50 eura, uz 15 eura troškova, ali još se može žaliti, jer presuda nije pravomoćna.

Treštala je glazba u 3:50 ujutro iz zvučnika našičkog doktora u dvorištu obiteljske kuće. Prijavili su ga susjedi, stigla policija, a liječnik je za događaj iz travnja ove godine u Našicama sada i proglašen krivim i osuđen, doznaje i piše portal Danica.hr.

– On je, puštajući putem mobitela i bluetootha na zvučnike glasnu glazbu koja se čula na ulici, ometao noćni odmor i mir susjeda. Dakle, okrivljenik je puštanjem glasne glazbe ometao javni red i mir – rekla je sutkinja, piše Danica.hr, dodajući da je liječnik (34) priznao krivnju, kazavši i kako se kod njega uoči Uskrsa okupilo društvo koje dugo nije vidio.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Svjestan sam da je u tihim noćnim satima glazba mogla zasmetati nekom od susjeda, ali mi je žao što me nitko nije upozorio, već su odmah pozvali policiju. Susjedi su većinom mlađe osobe, tolerantni… Sa svima smo u dobrim odnosima i neki od njih su bili kod mene na druženju. Nakon upozorenja policije glazbu sam isključio, mada su prijatelji već bili na odlasku i svakako bih je isključio. Policajac mi je rekao da neće biti nikakvih sankcija jer je glazba odmah isključena, pa me je iznenadio prekršajni nalog s visokim troškovima koji su nerazmjerni mojem standardu jer još nisam počeo stažirati, a živim u Zagrebu – kazao je na sudu liječnik.

Proglašen je krivim, kazna je 50 eura, uz 15 eura troškova, ali još se može žaliti, jer presuda nije pravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)