28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac vozio ‘cik-cak’, ali ima toga još… Čeka ga 5.480 eura kazne!? Moguće 120 dana zatvora…

1 min read
Muškarac je vozilom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje te je odbio alkotestiranje.

– Dana 21. studenog, oko 18,40 sati u mjestu Mala Črešenjevica policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili 44-godišnjeg vozača koji je krivudao osobnim automobilom po kolniku – javlja policija i nastavlja, otkriva ‘što se krilo ispred volana’…

– Muškarac je vozilom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje te je odbio alkotestiranje. Uhićen je zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Protiv vozača koji je odbio podvrgnuti se alkotestiranju podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. Novčana kazna zbirno može iznositi  i do 5480,- eura, a zakonom je propisano i moguće izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana.

– Za svaki od ova dva najteža prekršaja je propisano da se po pravomoćnosti odluke vozaču dodjeljuje 6 negativnih prekršajnih bodova. To znači da će samo zbog ovog zatjecanja u počinjenju prekršaja imati više od 9 negativnih prekršajnih bodova, a zakonom je predviđeno da u iduće dvije godine neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)