15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Važno! Obilazni pravci u trenutku kada Hrvatske ceste zatvore dio D2! A hoće! Od sutra…

2 min read
Radove izvodi Cesting iz Osijeka, dodaje se u najavi, kao i da će radovi biti odgođeni u slučaju eventualnih loših vremenskih prilika. Uostalom, pročitajte niže cijelo priopćenje...

Državna cesta DC2 malo je ozbiljniji prometni ‘komad’ prometnih pravaca nacije, od Srbije do Slovenije, kroz i oko Osijeka, preko Našica, Virovitice…, sukladno čemu iz Hrvatskih cesta, makar je riječ i o zatvaranju ‘ficleka’ te cijele ceste, odmah javljaju. A upravo će se raditi na rekonstrukciji na dijelu koji je u Osijeku, sukladno čemu će zakratko i ne previše trpjeti prometnice u okolici.

Dakle, kako je već i izvijestio GPP, zbog autobusnih linija i reperkusija na njihove pravce, DC2 će biti zatvorena na kružnom raskrižju u Ulici Josipa Reihla Kira, odnosno Opatijskoj ulici u Osijeku. Riječ je o radovima na cesti koji će zatvoriti ovaj dio prometnice od sutra, od 23. studenog do 30. studenog. Sve počinje sutra u 7 sati, a završava u sljedeći četvrtak u 19 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Promet će se odvijati obilaznim pravcima, za koje će biti postavljena privremena signalizacija i regulacija. Promet će se tako, u kontekstu DC2, kretati od Kirove, prema Divaltovoj, potom Trpimirovoj i obilaznici, kao i obrnuto. Obilazni pravac ‘broj 2’ predviđa kretanje Svačićevom, potom Divaltovom, Trpimirovom do obilaznice, razumije se i nazad. Kada je riječ o snalaženju u gradu, vozačima to ne treba odveć ‘crtati’. Kako god se kretali Jugom 2, valja samo kalkulirati pravac bez spomenutog kružnog toka.

Radove izvodi Cesting iz Osijeka, dodaje se u najavi, kao i da će radovi biti odgođeni u slučaju eventualnih loših vremenskih prilika. Uostalom, pročitajte niže cijelo priopćenje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) i HC (screenshot)