4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zabio mu se u traktor i potom njemu i svjedoku vikao da im “j*** majku ustašku”

2 min read
- Vikao je na mene i (Z) da nam je** mater ustašku, da će biti opet Oluja i da će nas sve spaliti. Potom me je šakom udario po ramenu i licu. Udario je i (Z), koji je pao u odvodni kanal kraj ceste - kazao je.

Proglašen je krivim i osuđen. Riječ je o 32-godišnjaku, a prethodne kvalifikacije rezultat su prometne nesreće i ‘psovanja majke ustaške’ drugom vozaču i očevicu nesreće. Portal Danica.hr doznaje kako je, prema presudi, dan uoči proslave Oluje, 4. kolovoza oko 16 sati između Stipanovaca i Vukojevaca na području Našica, spomenuti 32-godišnjak automobilom udario u stražnji kotač traktora.

– Izašao je (X) iz vozila i vikao vrijeđajući (Y) riječima: Je*** ti mater ustašku! Kakva ti je to kapa na glavi, ustaška! Zatim je fizički nasrnuo na njega i zadao mu više udaraca rukom u predjelu glave, nakon čega je uklanjao otpale dijelove vozila sa kolnika. To mu je prigovorio svjedok (Z), na kojega je okrivljenik vikao i vrijeđao ga riječima: Je*** ti ustašku majku! Potom ga je uhvatio za rame i gurnuo u odvodni kanal te se udaljio u smjeru Vukojevaca – navodi sutkinja u presudi, piše portal Danica.hr, dodajući da je (x) dobio 30 dana bezuvjetnog zatvora jer je iskazao “zapanjujuću količinu mržnje i nacionalne nesnošljivosti” i to sve “dan uoči sjećanja na najsjajniju pobjedu našega naroda u Domovinskom ratu”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako ga je policija odmah uhitili, okrivljenom je ostalo još 29 dana zatvora, dodaje portal, navodeći i kako je sve poricao, odbio alkotest i odbijao reći je li što pio. Ali, iskazi oštećenika su bili dovoljni. Drugi vozač (Y) je kazao da je vozio traktor kada je u jednom trenutku osjetio “osjetio snažan udarac u stražnji desni kotač, od kojega je poskočio u kabini i nakon toga se zaustavio”. Portal dodaje kako je osobni automobil završio je u desnom odvodnom kanalu, 30-ak metara iza. Tada ga je, kazuje, okrivljenik počeo vrijeđati i psovati mu ustašku majku jer je na šilterici njegove kape vidio malu zastavicu RH.

– Vikao je na mene i (Z) da nam je** mater ustašku, da će biti opet Oluja i da će nas sve spaliti. Potom me je šakom udario po ramenu i licu. Udario je i (Z), koji je pao u odvodni kanal kraj ceste – kazao je.

Portal navodi i kako je vikao na policiju i psovalo ih pa je tražio da odmah zovu hitnu jer je tu “trudna Srpkinja”. Kad je hitna stigla, doktorica je pitala tko je u drugom stanju, ali su obje djevojke koje su bile s njim u autu zanijekale drugo stanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uspio sam cijelo vrijeme ostati sabran i ne dati se isprovocirati, tako da mladiću nisam uzvratio na vrijeđanje i psovke, ali me je sve duboko uznemirilo jer mi je brat poginuo 1991. u Tenji – rekao je vozač traktora (Y).

Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)