5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drogiran i uništenog tahografa za volanom pretovarenog i tehnički upitnog kamiona!

2 min read
- Testiranjem na droge potvrđena je prisutnost droga u organizmu 28-godišnjeg vozača. Također je nadzorom osovinskog opterećenja i ukupne mase vozila utvrđeno da skup vozila premašuje ukupnu masu vozila za 16,8 tona (pretovar preko 20 %) te je vozilo isključeno iz prometa.

– Dana 28. studenoga, u 14.15 sati, u Novoj Gradiški, u Ulici Ljudevita Gaja, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil, kojim je upravljao 22-godišnjak. Nakon upoznavanja da će biti testiran na prisutnost droga u organizmu, 22-godišnjak se počeo naglo udaljavati i pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga sustigli i spriječili u bijegu – javlja policija i nastavlja, a samo da kažemo, nije to jedini slučaj, već čitajte dalje…

– Prilikom uhićenja 22-godišnjak se opirao, vikao i galamio te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. U policijskoj postaji su ga liječnici pregledali, konstatirali da nema ozljeda te je sposoban za daljnji postupak u policiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Testiranjem na droge potvrđena je prisutnost droga u organizmu 22-godišnjaka, te policijski službenici protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Na autocesti A3 u blizini Lužana, dana 28. studenoga, u 11.15 sati, policijski službenici su kontrolirali teretni automobil s priključnim vozilom, kojim je upravljao 28-godišnjak sa područja Policijske uprave brodsko-posavske.

– Nadzorom je utvrđeno da je vozilu isteklo važenje periodičkog tehničkog pregleda. Nadalje je utvrđeno da vozač koristi uređaj pomoću kojega prikriva i trajno uništava podatke pohranjene na tahografskom uređaju i kartici vozača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Testiranjem na droge potvrđena je prisutnost droga u organizmu 28-godišnjeg vozača. Također je nadzorom osovinskog opterećenja i ukupne mase vozila utvrđeno da skup vozila premašuje ukupnu masu vozila za 16,8 tona (pretovar preko 20 %) te je vozilo isključeno iz prometa.

– Policijski službenici su 28-godišnjaka zadržali u prostorijama Postaje prometne policije Slavonski Brod do prestanka djelovanja opojnih sredstava, te protiv istoga podnose obavezne prekršajne naloge i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)