16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Trg je jutros poručio: Danas kreće Advent u Osijeku, sutra je Dan grada…

4 min read
Jutros su zasjale žaruljice vijenca i jelke ispred konkatedrale, pripremljeni ukrasi u samom centru grada i sve je sugeriralo da počinje najbolji dio godine. Ako ne računamo ljeto i Kopiku :)

Bilo je čarobno jutros kročiti središtem Osijeka u rano jutro, dok još nije zagrijala južina, jer mogao se osjetiti i vidjeti ‘duh Božića’, a što se posebno do izražaja stići večeras diljem grada, napose u Tvrđi, kada u 20 sati bude otvoren Advent u Osijeku. A jutros? Jutros su zasjale žaruljice vijenca i jelke ispred konkatedrale, pripremljeni ukrasi u samom centru grada i sve je sugeriralo da počinje najbolji dio godine. Ako ne računamo ljeto i Kopiku 🙂

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD FOTOGRAFIJA


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Brojimo sitno. Večeras u 20 sati će gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Mato Lukić otvoriti Advent na Trgu Svetog Trojstva, a zatim počinje sva najavljena čarolija, nastup Marka Tolje, klizalište, lunapark, ‘ferris wheel’, festival jelki, svijetla, fina klopa, ured Djeda Božićnjaka… Zasjat će sve žaruljice i ‘krenuti Božić’!

– I ove godine, glavna kulisa adventskih aktivnosti bit će čarobna barokna jezgra grada, Tvrđa, koja će sadržajno i programski biti podijeljena u tri zabavne i čarobne lokacije od 1. prosinca pa sve do kraja godine! Na Trgu Jurja Križanića, podno baroknih tornjeva crkve sv. Mihovila, smjestit će se slatka, slana i tradicionalna ponuda adventskih slastica i napitaka te ponuda ručnih suvenira i drugih domaćih proizvoda u periodu od 1. do 31. prosinca. Istražite poznate okuse koje čekamo cijele godine poput pečenih kobasica u pecivu, langošica, sarmica i nezaobilaznih fritula dok uživate u glazbenom programu najboljih lokalnih umjetnika – objavila je TZ Osijek, nastavljajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vikend zonu idealnu za cjelovečernju zabavu potražite u Franjevačkoj ulici u kojoj se već tradicionalno uživa u živoj glazbi. Plesat ćemo i pjevati tijekom 4 adventska festivalska vikenda, uživajući u sjajnom glazbenom programu na velikoj pozornici, prigodnoj ponudi hrane i pića, te sveopćem božićnom ugođaju i zabavi. Posjetite ju tijekom ovih vikenda: 1. i 2.12., 8. i 9.12., 15. i 16.12., 22. i 23.12, te 29., 30. i 31.12.

– Kao glavna poveznica ovih dviju lokacija, glavni Trg Sv. Trojstva ugostit će pregršt bogato ukrašenih božićnih jelki i druge čarobne instalacije. Pogled na Tvrđu ponovno će se moći doživjeti s najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj, a ove godine, posebna poslastica za najmlađe bit će otvaranje Središnjeg ureda Djeda Mraza u Osijeku, gdje će nas od 15 do 24. prosinca svakodnevno posjećivati Djed Mraz. Pripremite svoje mobitele i kamere jer nas vikendom očekuje i tematski festival svjetla! 

– Naši najmlađi ponovno će uživati u zabavnom lunaparku u Parku kralja Držislava (kod Školjke), a najljepši dječji i večernji doček Nove Godine uz Parni Valjak smjestit će se u Tvrđi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U centru grada, konkatedrala Sv. Petra i Pavla s prekrasnim adventskim vijencem, centralnim borom i jaslicama ponovno će biti idealno ishodište za najljepšu adventsku šetnju. Od konkatedrale, šetnja se pruža žilom kucavicom središta grada – Europskom avenijom. Šarmantna ulica poznata po secesijskom nizu i historicističkim palačama te najljepšim osječkim parkovima (Sakuntala park, Park kralja Tomislava i Park kralja Petra Krešimira IV) jedna je od neizostavnih lokacija ne samo u vrijeme Adventa, već i tijekom bilo kojeg posjeta Osijeku.

– Zimske radosti i adventski ugođaj pronađite i na gradskom klizalištu Sokol. Prve klizaljke puštaju se u promet već 1. prosinca, a u omiljenoj ledenoj bajci moći ćete uživati svakog dana u tjednu! 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na radost i velikih i malih, od 4. prosinca vraća se i prekrasni osječki božićni tramvaj! Iako tramvaji čekaju novu prugu, najljepši adventski tramvaj u Hrvatskoj za svoje je najmlađe prijatelje osigurao odličnu zabavu koju će ponuditi u stacioniranom obliku tik uz romantičnu Tvrđu i centralna adventska događanja u gradu. Ukrašen s preko 30.000 božićnih lampica, ponovno će oduševljavati posjetitelje tijekom cijelog prosinca. Tema ovogodišnjeg zabavnog interaktivnog dječjeg igrokaza je Snjegović, a možete ga pogledati od 4. do 30. 12. u sljedećim terminima: Pon-pet 17:00, 18:00 i 19:00 sati. Ne propustite osigurati svoje mjesto u Božićnoj bajci u osječkom tramvaju pozivom na brojeve telefona: 228-351 i 228-303, svakog radnog dana od 8:00 do 14:00 sati.

– S nama su ponovno i omiljeni Motomrazovi koji će 2. prosinca, prigodno na Dan Grada Osijekadarivati djecu iz osječkih dječjih domova, a zatim oko podneva stići u Tvrđu na Trg Jurja Križanića gdje se raduju druženju s osječkim mališanima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Baš kao što odbrojavamo dane do Božića otvarajući prozorčiće adventskih kalendara, poput onog na vizualu ovogodišnjeg osječkog Adventa, tako nas svakog adventskog dana očekuje novo otkriće! Možda je to skrivena svjetlosna instalacija, radost zajedništva, slatki zalogaj iz adventske kućice, savršeni unikatni poklončić za dragu osobu, ili jednostavno ona posebna topla emocija dok se šećemo gradom koji blista u božićnom ruhu – zaključuje se u objavi TZ-a Osijek.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)