5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija upozorava: Kruže nove poruke prevaranata, traže otkupninu, pazite se…

1 min read
U zamjenu za „brisanje“ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

– Policija je tijekom dana zaprimila više dojava/obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključuju i navodnim kontroverznim videozapisima za „odrasle“ – javlja i upozorava policija na novu seriju lažnih poruka, u kojima se traži ‘otkupnina’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U zamjenu za „brisanje“ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura. Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo – NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju. Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju! – nastavlja policija i zaključuje…

– Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A primjer takve poruke možete vidjeti ovdje niže…

Foto: Pixabay (ilustracija) & MUP (screenshot)

PRIMJER LAŽNE PORUKE