5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jedan ide ispred, drugi vozi kombi, unutra stranci, zacijelo, ‘k’o sardine’…

2 min read
- Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - zaključuje se.

– Obavljajući zadaće sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske postaje Okučani su 30. studenoga u jutarnjim satima,  na autocesti A3 kontrolirali kombi vozilo rumunjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Moldavije – javlja policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U kombi vozilu se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici su 31-godišneg vozača uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Istoga dana u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir uhitili su i 24-godišnjeg državljanina Republike Moldavije, kojeg dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 31-godišnjak iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane, koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđena sumnja da je 24-godišnjak iz koristoljublja sudjelovao u počinjenju kaznenog djela tako što je služio kao prethodnica, s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. Policijski službenici su privremeno oduzeli kombi vozilo te će protiv 31-godišnjaka i 24-godišnjaka podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)