5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Podravka kupuje Belje, Vupik i PIK ‘pred nosom’ Pipunića i Mađara Csanyija!? Osječanin Vujnovac se slaže!?

1 min read
Portal piše kako je to sukus procesa koji se odvijaju u kompaniji 'Gazde 1.0', kako njihovi izvori tvrde da Podravka kupuje Belje, vukovarski Vupik i vinkovački PIK.

Osječanin Pavao Vujnovac, sve su prilike, preuzima Fortenovu, a Belje će, doznaje portal Danica.hr, u ruke koprivničke Podravke. Njima će ‘pripasti’ Fortenovin agrobiznis u Slavoniji i Baranji. Portal piše kako je to sukus procesa koji se odvijaju u kompaniji ‘Gazde 1.0’, kako njihovi izvori tvrde da Podravka kupuje Belje, vukovarski Vupik i vinkovački PIK.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za taj ‘paket’, nastavlja portal, osim Podravke je jako zagrijan Sándor Csányi, mađarski milijarder, prvi čovjek OTP banke i prijatelj mađarskog premijera Viktora Orbana. Još jedan zainteresirani je i vlasnik osječkog Žita Marko Pipunić, nastavlja i niže Danica.hr.

Pa ipak, dodaju kako njihovi dobro upućeni sugovornici kažu da je Podravka najizgledniji kupac. O tome, tvrde, šefica Podravke Martina Dalić intenzivno razgovara s premijerom Andrejom Plenkovićem i sa šefom Fortenove. Dodaje se i kako te tri tvrtke zapošljavaju oko 3.900 radnika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Što to Podravki znači? Znači, iz perspektive Belja, tvornice mlijeka, mliječnih i suhomesnatih proizvoda, velike farme svinja i krava, ali i uzgoj konzumne rajčice, nastavlja portal. Kod PIK-a dominiraju žitarice i uljarice, bave se i uzgojem graška, graha, luka…, a Vupik k tome dodaje i mrkvu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)