5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ono kad’ je kodno ime akcije brazilske policije ‘Đakovo’!? Ilegalna trgovina oružjem…

1 min read
Pokrenuta je ubrzo operacija kodnog imena 'Đakovo', a koja je, pročitali ste, razotkrila višemilijunski sustav nezakonite trgovine vatrenim oružjem iz Europe u Južnu Ameriku.

Objavili su na Twitteru, odnosno mreži X, kao i na mrežnim stranicama brazilskog pravoduđa, brazilska policija razotkrila je sustav ilegalne trgovine oružjem. Kako navode, tvrtka sa sjedištem u Asunciónu u Paragvaju navodno je uvezla tisuće pištolja, pušaka…, a sve od nekoliko europskih proizvođača u Hrvatskoj, Turskoj, Češkoj i Sloveniji, navode. Sve skupa vrijedno je oko 225 milijuna eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Navodno je oružje uvezeno iz Europe u Paragvaj, a onda preprodavano skupinama posrednika, koji su djeluju na granici između Brazila i Portugala, koji su ga zatim preprodavali kriminalnim skupinama u Brazilu. Sve je počelo ’20. godine kada su uhićene dvije osobe, a kod njih bila 23 pištilja hratskog porijekla, kao i dvije puške, streljivo, spremnici…

Pokrenuta je ubrzo operacija kodnog imena ‘Đakovo’, a koja je, pročitali ste, razotkrila višemilijunski sustav nezakonite trgovine vatrenim oružjem iz Europe u Južnu Ameriku.

Foto: Pixabay (ilustracija)