5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Snijeg u Osijeku: Još nije gotovo! Još će snijega pasti danas, noćas, ali i sutra!

2 min read
Dakle, još nije gotovo, još će snijega pasti ovih dana, svakako sutra...

Foto: OsijekExpress.com

Osim što je danas na snazi upozorenje DHMZ-a za Osijek i Slavoniju, upozorenje prve razine, tzv. ‘žuti alarm’ zbog snijega, upozorenje ostaje i sljedećeg dana, najavio je DHMZ. Ne cijelog, ali tijekom noći i jutra kada se očekuje još snijega u Osijeku i Slavoniji. Dakle, još nije gotovo, još će snijega pasti ovih dana, svakako sutra…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, snijeg je napadao nekoliko centimetara u pojedinim slavonskim mjestima, na Papuku značajnije, dovoljno na iz JUPP Papuk jave da se prema Jankovcu ne ide iz smjera Velike, već samo iz Slatinskog Drenovca, o čemu smo pisali OVDJE, a dovoljno i da policija javi ponovno o obvezi zimske opreme. Napokon, mi smo vas sjetili i koje su ceste na kojima bez zimske opreme vozačima ‘policija dere kožu s novčanika’. O tome više možete vidjeti OVDJE, jer uključuje pojedine prometnice i u samom gradu.

– Vrijedi od 07.12.2023 00:00:00 do 07.12.2023 08:00:00. Stupanj pripravnosti: Žuto. Mjestimice snijeg i poledica. Visina novog snijega 1-4 cm; Minimalna temperatura < 0 °C. Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Prognoza za sutra inače je…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U većini krajeva djelomice sunčano i uglavnom suho. U središnjim i gorskim predjelima mjestimice magla. Oblačnije na istoku zemlje gdje će biti i slabih oborina na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana i na krajnjem jugu, lokalno uz kišu, u Konavlima moguće susnježicu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverni vjetar, na srednjem i južnom dijelu s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na moru većinom od 3 do 8, a najviša dnevna između 2 i 6 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale.

Foto: OsijekExpress.com