29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sinoć u Šibeniku Radić preuzeo ITU sporazum! Stiže novac za – pogledajte koje sve projekte…

2 min read
Racionalnim planiranje i povlačenjem sredstava na taj način smo omogućili da ukidanjem prireza i ne uvođenjem drugih davanja plaće Osječankama i Osječanima rastu najviše u državi - kazao je Radić nakon primanja sporazuma.

Jučer su u Šibeniku održani Dani regionalnog razvoja i EU fondova. Gradonačelnika Osijeka Ivan Radić preuzeo je ITU sporazum za Urbanu aglomeraciju Osijek. Što to znači? Jučer je Radić za Osijek preuzeo sporazum o korištenju sredsstava u trogodišnjem razdoblju u iznosu od 55 milijuna eura, 15 više nego u prošlom, kao i za manji broj jedinica. To znači i realizaciju najavljenih projekata, sve u trogodišnjem razdoblju od ’24. do ’27. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Proračun Grada Osijeka za ’24. godinu Radić je već nazvao nazvao razvojnim. Premašio je 140 milijuna eura, a za brojne projekte povući će se sredstva Europske unije, u čemu je Osijek bio najuspješniji u prošloj godini, vjeruje se i u ovoj, pokazuju podatci Ministarstva financija. Kroz ITU mehanizam je gradonačelnik predvidio uređenje kompleksa Gradski vrt, obnovu i izgradnju perivoja, izgradnju nove gradske knjižnice, uređenje Trga Ante Starčevića, izgradnju trga u Retfali, uređenje Zrinjevca i njegovog parka, uređenje i obnovu tržnice, radove na bajeru, izgradnju još jednog krila Doma za umirovljenike, uređenje zgrade HNK-a u Osijeku… Tu su i električni autobusi za prijevoz djece.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U ovom trenutku su 84 projekta u tijeku u Osijeku, ukupne vrijednosti oko 350 milijuna eura, a ova sredstva više su nego željena, jer s njima kreću novi brojni projekti unapređenja života građanki i građana Osijeka. Mi kroz projekte EU mijenjamo vizuru, rješavamo probleme i teškoće koji su postojani desetljećima. Racionalnim planiranje i povlačenjem sredstava na taj način smo omogućili da ukidanjem prireza i ne uvođenjem drugih davanja plaće Osječankama i Osječanima rastu najviše u državi – kazao je Radić nakon primanja sporazuma.

Ugovore su dodjeljivali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Foto: Grad Osijek (screenshot)