16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stiže WineOS! Seli u Gospodarski centar! Dobio i nove kumove! Evo što nas sve čeka, koje su cijene…

4 min read
Ulaznice za će se kao i do sada moći kupiti na ulazu u Gospodarski centar tijekom sajma. Dnevna ulaznica stajat će 30€, najam čaše na ulazu bit će 5€, a cijena sudjelovanja na radionicama kreće se od 25€ do 30€.

Foto: Denis Despot (ustupljeno za objavu)

– Deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se, već uobičajeno, na samom početku godine, točnije 12. i 13. siječnja 2024. Najveća je novost premještanje sajma u novi prostor. Tako će se WineOS 2024. održati u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije – objavili su organizatori, Udruga dekanter, nastavljajući…

– Stalna želja za napretkom i potreba za rastom manifestacije dovela nas je u novi, dosad najveći, najmoderniji i najadekvatniji izložbeni prostor. Gospodarski centar izgleda fantastično, a mi ćemo ga učiniti još ljepšim i privlačnijim. Izložbenih mjesta je preko stotinu, najviše do sada, a neke dobre navike nastavljamo i u devetom izdanju. Tako nas ponovno na pozornici očekuju ‘cooking show’ i razgovori uživo s vinarima te sjajne tematske radionice – istaknuo je Boris Ocić, predsjednik udruge Dekanter, glavnog organizatora sajma.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Iznimna mi je čast što će se 9. WineOS održati upravo u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. To je značajna manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj kako domaćih, tako i međunarodnih izlagača, a kojima upravo Gospodarski centar, koji je jedna od najmodernijih zgrada usudila bi se reći u cijeloj Hrvatskoj, može ponuditi prezentaciju svojih proizvoda. WineOS je tu specifičan i drago mi je što će ovaj eno gastronomski događaj još jednom pokazati da je Gospodarski centar iznimno prilagodljiv za održavanje svih vrsta događanja – izjavila je direktorica tvrtke Gospodarski centar Osječko – baranjske županije Ivana Rešetar.

– U organizaciju i realizaciju ponovno se uključila Osječko – baranjska županija, a uz udrugu Dekanter i tvrtku Gospodarski centar, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije nezaobilazan je partner u projektu.

– Turistička zajednica već godinama prati i snažno podupire WineOS. To ne čudi uzmemo li u obzir koliko vinske manifestacije doprinose imidžu destinacije, kao i povećanju broja posjetitelja u našoj županiji. Suradnja s vinarima i Udrugom Dekanter traje cijele godine, a WineOS je idealan događaj za dobar početak turističke godine i motiv za dolazak u destinaciju u siječnju – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Snažnu podršku projektu i ove godine daju Grad Osijek i Turistička zajednica grada.

– WineOS doista možemo nazvati jednim od najvažnijih vinskih događaja u našem gradu i šire. Osim što se Osijek posljednjih godina, zahvaljujući WineOS-u, ali i drugim vinskim manifestacijama, čvrsto pozicionirao kao poželjna vinska destinacija, jako je važan i termin u kojem se održava. Naime, to je prva velika manifestacija kojom započinju mnogobrojna događanja na području grada Osijeka i kao takva neupitno doprinosi porastu turističkog prometa početkom godine. Dobar odabir termina od strane organizatora potvrđuje da se Osijek uspješno pozicionira kao atraktivna cjelogodišnja destinacija – naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja.

– Iznimnu podršku u organizaciji WineOS-a, kao i prethodnih godina, daje Osječko – baranjska županija.

– WineOS je u gospodarskom i turističkom smislu iznimno važna manifestacija za Osječko – baranjsku županiju. Stoga se uvijek rado uključujemo u ovaj projekt kao suorganizatori jer smatram da ovakvim manifestacijama treba dati punu podršku, budući da predstavljaju županiju u najboljem svjetlu. Također mi je drago što će se deveti WineOS održati u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. To je dobar znak da taj centar ispunjava svoju namjenu, ali i da WineOS neprestano raste i prerasta u jednu od najvažnijih vinskih manifestacija u Hrvatskoj – rekla je Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Od prošlog izdanja, WineOS ima i svoje ‘kumove’. Prošlogodišnji promotori, glumci Areta Ćurković, Miroslav Čabraja i Aljoša Čepl, na konferenciji za novinare su predali simboličnu ‘palicu’ novim kumovima. Ovaj put tu će časnu dužnost obnašati naša uspješna gospodarstvenica Marijana Bošnjak, intendant HNK Osijek Vladimir Ham i sportski komentator Aljoša Vojnović koji, zbog obveza, nije mogao nazočiti današnjem predstavljanju.

– Organizatori su poručili da će sve informacije sada brže dolaziti do publike putem redizajnirane internetske stranice WineOS-a www.wineos.biz. Premda još uvijek nije objavljen cjeloviti program stručnih radionica, dio je vidljiv na službenoj stranici i već je sada moguće rezervirati svoje mjesto na nekoj od njih. Novost na stranici je i online booking izložbenih mjesta što su izlagači zadovoljno prihvatili.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Danas je službeno započela i pretprodaja ulaznica. Nestrpljivi, ali i oni koji žele nekoga iznenaditi tijekom predstojećih blagdana, mogu ih već sada kupiti u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21. Ulaznice za će se kao i do sada moći kupiti na ulazu u Gospodarski centar tijekom sajma. Dnevna ulaznica stajat će 30€, najam čaše na ulazu bit će 5€, a cijena sudjelovanja na radionicama kreće se od 25€ do 30€.

Foto: Denis Despot (ustupljeno za objavu)