24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek opet u konkurenciji Graza, Hannovera, Praga, Budimpešte… Bira se najbolji božićni tramvaj!

2 min read
Naime, iako nema previše gradova u Europi tramvaj, 30-ak njih je uresilo svoje tramvaje za ovu priliku, neki i po više komada. Tako su u konkurenciji Nijemci, Švicarci, Poljaci, Česi, Austrijanci...
Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Božićni tramvaj u Osijeku ove godine ne vozi, ali stoji i čeka klince, kod Tvrđe. Našli su u Osijeku načina klince ‘ne ostaviti kratkih rukava’, jer tramvajska infrastruktura u Osijeku je u rekonstrukciji, poslije čega će doći niskopodni tramvaji, novi, ravno iz Končara. A Božićni tramvaj je svejedno urešen i postavljen kod tvrđe, u njemu se odvija ‘čarolija’, predstava za djecu i Osijek je i ove godine u izboru za najljepši božićni tramvaj u Europi, što ga sustavno provodi svake godine češki dnevnik i portal.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A konkurencija je oštra, kao i svake godine. Makar se Osijek svaki puta dobro ‘odvaže’ i završi u gornjem dijelu ljestvice, čak na 5. mjestu u jednom od izbora. Naime, iako nema previše gradova u Europi tramvaj, 30-ak njih je uresilo svoje tramvaje za ovu priliku, neki i po više komada. Tako su u konkurenciji Nijemci, Švicarci, Poljaci, Česi, Austrijanci…

U ‘online’ anketi glasa se za tri ponuđena, a na listi su Basel iz Švicarske, Brandenburg an der Havel, Dessau, Dresden, Hannover, Potsdam, Nürnberg i Rostock iz Njemačke, zatim slovački glavni grad Bratislava, iz Češke čitav niz, Brno, Olomouc, Most, Ostrava, Plzen i Prag, iz Mađarske Miškols, Budimpešta i Debrecen, iz Austrije Graz, iz Hrvatske Zagreb i Osijek, a iz Poljske opet veliki niz, Gorzów Wielkopolski, Grudziadz, Krakow, Lodz, Poznan, Torun i Wroclaw.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pažnja, pažnja! Link vodi na anketu o najljepšem božićnom tramvaju u Europi. Mi već znamo da je to naš osječki, ali moramo ga i svima ostalima pokazati, pa molimo glasajte ovdje za najljepši božićni tramvaj u Europi – napisali su iz GPP-a, dijeleći link OVDJE.

Inače, ondje na stranici, malo ‘kliknite’, ali uvijek oprezno, možete i vidjeti te druge tramvaje…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)