11. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hranić s medijima pred Božić, progovorio i o ASK: Crkva se treba baviti svojim stvarima, a ne biti babaroga

1 min read
- ...što budemo više vjerni Isusu Kristu, što budemo više vjerni božjim zapovijedima - to će nam društvo biti solidarnije, kvalitetnije, humanije, ljudskije i bolje, bit će više pravde i poštenja, i svi ćemo zajedno bolje živjeti - dometnuo je nadbiskup.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Novinari slavonskih medijskih redakcija bili su dana primljeni kod đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića. Upozorio je na sebičnost, govor mržnje i koruptivne oblike ponašanja u društvu, osvrnuo i na aktualni trenutak u društvu, pitajući se – Tko će od nas u svemu tome moći slaviti Božić?

– Oni koji konačno pred jaslice polože svoje oružje, nasilne oblike svoga ponašanja, vlastiti probitak i parcijalne interese, svoju oholost i ispraznost, svoj grijeh. Onaj koji shvati da je, ako previdi čovjeka u njegovim potrebama, zatvorio vrata Bogu koji dolazi među nas… – kazao je Hranić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …što budemo više vjerni Isusu Kristu, što budemo više vjerni božjim zapovijedima – to će nam društvo biti solidarnije, kvalitetnije, humanije, ljudskije i bolje, bit će više pravde i poštenja, i svi ćemo zajedno bolje živjeti – dometnuo je nadbiskup.

Upitan za afričku svinjsku kugu i izostanak reakcije crkve, Hranić je rekao kako Crkva treba znati što hoće, tim stvarima se baviti i na to stavljati naglasak, a ne biti babaroga. Kao i da si ne daju zatvoriti usta kada primjećuju pojave nespojive s ljudskim dostojanstvom.

Progovoreno je i o klizalištu, o čemu možete čitati OVDJE.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)