19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Mega poznati američki filmaš i glumac Stanley Tucci oduševljen – slaninom!?

2 min read
Da se razumijemo, iako u opisu pripreme ima razlika, to što je držao u ruci, ne nalazeći adekvatno ime, zapravo je ništa drugo nego jedna odlična - slanina. Ili mi želimo da jest.

Foto: OsijekExpress.com 8arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot. ilustracija)

Stanley Tucci, planetarno poznati i popularni glumac brojnih američkih uspješnica, vrhunski glumac, ali i kulinar, kuhar…, o čemu svjedoči njegov profil na Instagramu, silni Youtube snimci, a najzad i talijansko porijeklo, jer svi Talijani znaju kuhati (!?), podijelio je svoje oduševljenje komadom svinjetine kojeg je prijateljica donijela iz Slovačke. Da se razumijemo, iako u opisu pripreme ove ‘slanine’ ima razlika između Slovačke i Slavonije, to što je držao u ruci, ne nalazeći adekvatno ime, zapravo je ništa drugo nego jedna odlična – slanina. Ili mi želimo da jest.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stanleya planatarno brojni znaju najčešće po ulogama u filmovima poput The Devil Wears Prada, The Hunger Games, ako baš hoćete i onoj ulozi u filmi The Terminal, no za njim je filmografska niska od više desetina poznatih naslova. A k tome, dobro i kuha.

Stao je uz ‘kuhinjski otok’, prevrnuo nekoliko puta u ruci slaninu i krenuo…

– Njezin otac u Slovačkoj izrađuje ove krasne komade svinjetine, slične talijanskom pršutu i guancialeu (sušeni obrazi svinje, koriste se kod izrade carbonare nap.a.). Natopljeno je solju, kuminom i češnjakom… – nizao je Tucci, lupajući rukom po komadu slanine, zapitavši se u jednom trenutku…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zašto ja udaram. Nisam ljut, Najmanje na ovo. Vrlo sam uzbuđen – nastavio je, pojašnjavajući kako je meso natapano tako četiri dana, oprano i onda dimljeno na ‘breskovini’ oko 12 sati.

– Vrlo sam uzbuđen, hvala ti Martina, obratio se svojoj sugovornici, dodajući kako će od toga načiniti predjelo s malo kruha.

Uostalom, pogledajte video…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com 8arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot. ilustracija)