29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Susjedi u dvorište sigla dva susjedova psa! Od straha i uznemirenosti nazvala policiju!

1 min read
- Vlasniku pasa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - zaključuje se.

Nisu ugrizli, nisu učinili taj korak, ali Slavonki je i njihova pojava već bila dovoljna da pozove policiju. Naime, u dvorište su joj ušla dva susjedova psa, a koje je susjed ostavio bez nadzora. Bez nadzora? Otvorenog dvorišta? Doima se da su oba bila otvorena? Ali, u jednom su psi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U petak, 22. prosinca 2023. oko 9.30 sati, muškarac starosti 44 godine je ostavio dva psa bez nadzora, a koji su ušli u dvorište u vlasništvu 45-godišnjakinje te kod nje izazvali strah i uznemirenost – javlja policija i nastavlja…

– Vlasniku pasa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – zaključuje se.

Nije to ni blizu prvi takav slučaj, bilo je i lošijih, a o kojima smo pisali OVDJE. A koja je kazna…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, članak 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđa novčanu kaznu za onog ”tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa’. Kazna je, inače, od 20 do 100 eura, stoji u Zakonu.

Foto: Pixabay (ilustracija)