14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nije imao za piće, jer ona nije dobila plaću… A onda je ganjao sjekirom nju i dijete!?

2 min read
Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti - govorila je supruga.

Sa sjerikom u ruci prijetio je smrću ženi i djetetu, a zato što ona nije dobila plaću u kafiću u kojem je radila, sukladno čemu on nije imao za piće. Učinio je to ovaj 46-godišnji Slavonac u Slavonskom Brodu u listopadu lane oko 18:30 u obiteljskoj kući, pijan i revotliran, piše portal Danica.hr, dodajući kako joj je vikao da će ju ubiti, kao i malodobno dijete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U optužnici stoji da je “unutar obiteljske kuće, pod vidnim utjecajem alkohola, revoltiran na suprugu jer još nije dobila plaću, uz uvrede joj vikao da će ubiti nju i malodobno dijete”, doznaje i piše Danica.hr, navodeći i druge sastavnice optužnice… – “Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti”.

Tužiteljstvo traži za ovog Slavonca 10 mjeseci uvjetnog zatvora, kao i “odluku o oduzimanju alata za cijepanje drva (sjekiru) s drvenom drškom duljine cca 80 cm”. Riječ je o nezaposlenoj i neosuđivanoj osobi, koja se u istrazi branila kako je sjekirom htio ići i polupati vrata kafića, a da je supruga trčala prema kafiću i zvala policiju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam šta mi se događa, pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama – tvrdio je u istrazi, dok je supruga ispričala kako je tog dana išla u banku, ali nije uspjela podići novac, jer plaća nije bila do tada uplaćena, da bi suprug, govorila je, uzeo sjekiru u ruke, nju i dijete istjerao iz kuće te im rekao da idu u kafić po novce ili će ih sasjeći…

– Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je mog muža, koji je držao sjekiru u visini glave, jel’ se to može riješiti razgovorom. On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu da šta se ti petljaš. Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije – irpičala je.

Foto: Pixabay (ilustracija)