5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas mogućih novih 5 centimetara snijega u Osijeku i Slavoniji, poledica tijekom jutra!?

2 min read
Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama - dodaje DHMZ u 'alarmu'.

Temperatura je ponešto bliže ‘nuli’, bliže ‘plusu’ u jutarnjim satima nego prije par dana, ali danas nas možda čekaju novi centimetri snijega u Osijeku i Slavoniji, objavio je DHMZ, a prije nego nas do petka ‘udari’ 14 stupnjeva pa opet zime ode u ‘minus’ već sljedećeg dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, danas su oborine moguće tijekom cijelog dana u Osijeku i Slavoniji, objavio je DHMZ, dodajući u ‘meteoalarmu’ da to znači i mogućih do 5 centimetara novog snijega. U noći i ujutro mjestimice moguća je kiša koja se ledi u dodiru s hladnim tlom. Navečer susnježica i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Visina novog snijega od 0 do 5 centimetara. Minimalna temperatura od -4 do 0 °C.

– Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama – dodaje DHMZ u ‘alarmu’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A vrijedi i podsjetiti na promjenu koja nas čeka, o kojoj smo pisali prije koji dan OVDJE, a to je da će zapuhati južni vjetar i donijeti priličan ‘plus’, na jedan dan. A iza toga nas opet očekuje studen…

Čeka nas zanimljiv trenutak od srijede do petka, a kada bi dnevna temperatura u tri dana mogla doći od nule do čak +14, a onda se sljedećeg dana vratiti u minus. Uz mogući snijeg. Dakako, to je mogućnost, jer riječ je o računalnoj prognozi DHMZ-a, meteogramu, no i u dnevnim televizijskim emisijama meteorolozi govore isto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

S obzirom da je prethodnih dana temperatura bila i -11 u jutarnjim satima, razlika do temperature u četvrtak oko podneva mogla bi biti i 25 stupnjeva. Naime, nastavlja se još hladnih nekoliko dana, ali od utorka će već biti tiplije, zapuhat će južni vjetar, da bi u četvrtak došli do mogućih +14. Več sljedećeg dana sve će se ponovno ‘preokrenuti’, sugerira meteogram i u petak u Osijeku opet može biti snijega.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & DHMZ (screenshot)


Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)