5. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Paul Bradbury isprobao HŽ od Osijeka do Erduta: “Mogli biste doslovno hodati brže”

1 min read

Čuje se kako lagano škripi, lupka, jedan prag pa drugi, pa treći, polako ide ‘vlak u snijegu’…

Mega poznati i u hrvatskim i inozemnim okvirima, Britanac Paul Bradbury, čovjek s 20-godišnjim iskustvom voljenja i razumjevanja Hrvatske, boravio je posljednjih dana u Osijeku. Bio je i na WineOS-u, a onda u nekom trenutku svog boravka odlučio isprobati i ono što zovu najsporijom prugom u EU, od Osijeka do Erduta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ovo je super uzbudljivo. Jeste li znali da je Hrvatska prošle godine imala najsporiji putnički vlak u cijeloj Europi? Vozio se 25.54 km/h – napisao je na Facebooku, a onda i sam sjeo u vlak za Erdut i snimio koji kadar iz vlaka, potom i fotografiju u Erdutu.

A video snimak otkriva zapanjujuću brzinu HŽ-a…

– Mogli biste doslovno hodati brže – napisao je Bradbury, što je izazvla niz reakcija naših ljudi, redom smijući se onom što i sami znaju, da HŽ ‘brzinom munje spaja gradove’…

Naposljetku je napisao…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Upravo sam prešao 29.8 kilometara u oba smjera od Osijeka do Erduta u predviđenom vremenu od 1 sat i 10 minuta, ili 25.54 km/h. Dobre vijesti – vlak je stigao na vrijeme, bio je topao i čist. Ozbiljno nedostaje ulaganja u infrastrukturu istočne Hrvatske, regije koja zaslužuje puno bolje. Sada slijedi povratno putovanje vlakom za Zagreb – zaključio je i podijelio ‘fotke’ iz vlaka za Zagreb, koji izgleda bitno bolje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)