14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slaninijada u Josipovcu! Vatre ima, glazbe, društva…, samo ponesite komad slanine…

1 min read
Prema prognozi dan prije bi nas mogao obradovati i snježni pokrivač, pa će sve biti baš kao nekada kad' su naši stari pekli slaninu u prirodi... - javljaju organizatori...

Udruga Josipovac, u suorganizaciji s Boćarskim klubom Sveti Luka Josipovac, u subotu 20. siječnja od 15 sati organizira 2. Slaninijadu za sve mještane. Slaninijada će se održati na prostoru josipovačkog boćarskoga kluba, u sklopu sportskoga centra Josipovac. Javljaju, bit će osigurana ‘vatrica’, ražnjevi, dobra slavonska glazba i dobro društvo, a za komad slanine i pečenje, dodaju, svatko će se pobrinuti sam.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prema prognozi dan prije bi nas mogao obradovati i snježni pokrivač, pa će sve biti baš kao nekada kad’ su naši stari pekli slaninu u prirodi, kad’ zabijeli, a vatra i kuhano vino će biti tu da nas još malo ugriju – stoji u najavi organizatora, u kojoj se dodaje…

– U vrijeme Slaninijade na terenu BK Sveti Luka održat će se i prvenstvena utakmica 1.HBL Sjever između vodećih na ljestvici, domaćina BK Sveti Luka Josipovac i BK Pazin, a svojim dolaskom pružit ćemo i podršku našim boćarskim prvoligašima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Budući da su nam ovaj vikend u Josipovcu gosti iz Istre, održavanjem Slaninijade, pokazat ćemo im dio svoje bogate slavonske tradicije, a moći će kušati i naš tradicionalni specijalitet – pečenu slaninu na vatri – zaključuju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Udruga (screenshot)