5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Teaser: “Laki je malo nervozan”! HNK Osijek priprema ‘hit hitova’! Evo tko je tko i što slijedi…

2 min read
Pantelija je počeo posao. Ima 150 godina, još uvijek je živ. Pogrebno poduzeće s njim nastavljaju voditi pradjed Maksimilijan, djed Aksentije, otac Milutin i sin Laki. I unuk Mirko, ali nije baš za posao.

– Laki je malo nervozan – čut će se u osječkom HNK-u u skoro vrijeme. A Laki će biti Miroslav Čabraja. Bez brige, do kraja teksta otkrit ćemo vam i druge, ali valja vam znati što se sprema u osječkom kazalištu i kakav se hit rađa na probama. Upravo!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pantelija je počeo posao. Ima 150 godina, još uvijek je živ. Pogrebno poduzeće s njim nastavljaju voditi pradjed Maksimilijan, djed Aksentije, otac Milutin i sin Laki. I unuk Mirko, ali nije baš za posao. Njih su utjelovili na filmu ’82. godine Bogdan Diklić, Pavle Vujisić, Danilo Stojković, Mija Aleksić…, a sada 40 i koju godinu poslije na kazališne daske predstavu će postaviti HNK Osijek. Valja znati, radnju ove crne komedije s vremenom događanja u 30-tim godinama prošlog stoljeća, Dušan Kovačević je napisao za kazalište, doznajemo. Ali je na na filmu scenarij postigao senzaciju. HNK Osijek ima ‘velike cipele za popuniti’, ali pomno su odabrani glumci kao i redateljica, ‘hit-makerica’ Olivera Đorđević.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Što dobijete kada spojite maratonce, počasni krug i urnebesni smijeh? Jednu od najomiljenijih komedija na našim prostorima – „Maratonci trče počasni krug“ Dušana Kovačevića! Naš je dramski ansambl, pod redateljskom palicom iskusne redateljice Olivere Đorđević, prije nekoliko dana započeo s čitaćim probama za ovu urnebesnu komediju o jedinstvenoj obitelji Topalović, koja se suočava s ljubavnim (ne)zgodama i apsurdima. Bez obzira jeste li trkač ili zaljubljenik u komedije, uz našu sjajnu glumačku postavu, ovo ćete remek-djelo obožavati. Vidimo se na startnoj liniji gdje će smijeh biti jedini pravi pobjednik maratona! – objavili su iz HNK Osijek, a koji su, evidentno, krenuli s pripremama za ovu predstavu, koja bi trebala, uvjereni smo, postazi hit za gostovanja diljem zemlje i u regiji.

A sada, da vam otkrijemo još nešto, samo mrvicu, osim fotograifja koje je objavio HNK… Jer na njima se ne vidi tko je tko. Laki je, rekli smo Miroslav Čabraja, Mirko će biti Aljoša Čepl, Aksentije je Antonio Jakupčević, Ivana Soldo Čabraja je sluškinja Olja, Kristinu glumi Petra Blašković, Duško Modrinić je Milutin, Maksimilijana glumi Ivica Lučić, Bili piton je Ivan Ćaćić…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Film je film. Kultne replike ostaju. Ali, to neće biti kao film. Ne idemo u tu ‘zamku’. Neće biti isto dramaturški koncipirano, izbacili smo neke obračune na kraju, Bili piton nema ortake, a ubacili smo 5 ‘songova’ i to će dramaturški biti vrhunski. Uostalom, tu je redateljica da izvuče najbolje. Očekujte neočekivano – kazao je za OsijekExpress.com Miroslav Čabraja, ravnatelj drame HNK u Osijeku.

Foto: Youtube (screenshot) & HNK Osijek, Facebook (screenshot)