28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ministarstvo zdravstva uvodi centralnu e-mail adresu za nehitne pacijente! Od sljedećeg tjedna…

1 min read
Dugoročno žele pozicionirati novu centralnu e-mail adresu kao glavnu platformu, smatrajući da će omogućiti i promptno rješavanje eventualnih 'uskih grla' u procesima.

U tjednu pred nama bit će aktivirana centralna e-mail adresa liste@miz.hr. Bit će to adresa namijenjena nehitnim pacijentima u ostvarivanju prvog termina na dijagnostički pregled. Objavilo je to Ministarstvo zdravstva. Nova centralna adresa otvara se sukladno podatcima testnog razdoblja kontaktiranja pacijenata, a koje je pokazalo kako je oko 8% narudžbi otkazano, a 3% sadržavalo je nepotpune ili netočne podatke. U tom su razdoblju ministarstvo i HZZO kontaktirali 6.814 pacijenata koji su imali 17.873 narudžbe te ih podsjetili na zakazan termin. Otkazano je 1.387 narudžbi, od čega 852 bile na ‘magnet’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na temelju navedenih podataka, pokrenula se inicijativa aktiviranja centralne e-mail adrese liste@miz.hr koja će pružiti još jedan kanal komunikacije pacijentima, ali i ostalim dionicima zdravstvenog sustava s ciljem očuvanja silaznog trenda lista čekanja kao i dodatnog unaprjeđivanja procesa i otklanjanja eventualnih poteškoća dolaska do prvog termina za dijagnostički pregled – priopćili su iz Ministarstva, najavivši aktiviranje centralne e-mail adrese početkom sljedećeg tjedna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dugoročno žele pozicionirati novu centralnu e-mail adresu kao glavnu platformu, smatrajući da će omogućiti i promptno rješavanje eventualnih ‘uskih grla’ u procesima. A ističu i dodatnu vrijednost, povratni izvještaj za svaki pojedini slučaj kako bi se u svakom trenutku imao potpuni pregled nad statusom svih eventualnih zaprimljenih poteškoća pacijenata.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)