4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Europa predlaže kada je auto za otpis… Po prijedlogu ne odlučujemo mi, već zakon! ‘Dođu i odnesu…’

3 min read
...postoje iznimke, ali vrlo stroge, gdje je moguće 'oldtimera' sačuvati kao povijesno vozilo, ali mora imati barem 30 godina i izvorno stanje, bez većih tehničkih izmjena.

Europska unija, doznaju mediji, piše i Jutarnji list, predlaže stroža pravila oko utvrđivanja životnog vijeka vozila i trenutka njegovog otpisa, odnosno pravila po kojima više ne bi vlasnici odlučivali kada se žele oprostiti od svog vozila, već kada je on zakonski spreman za otpad. Cilj je, stoji nadalje, promicanje kružne ekonomije u auto-industriji. Prijedlog sadržava kriterije kada se auto smatra da je stigao do kraja, što uključuje ozbiljno oštećenje ili da nije podvrgnuto potrebnom pregledu kroz određeni period, piše Jutarnji list, dodajući da postoje iznimke, ali vrlo stroge, gdje je moguće ‘oldtimera’ sačuvati kao povijesno vozilo, ali mora imati barem 30 godina i izvorno stanje, bez većih tehničkih izmjena.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prijedlog je, naravno, oštro kritiziran. EU direktiva o otpadnim automobilima na snazi je od ’00. godine, ali ova je ‘malo jača’. Još ’22. godine pokušano je predložiti proizvođačima da sami odrede vrijeme otpisa, tako da procijene je li automobil koji prolazi kroz njihove službene radionice u stanju nastaviti…, ali proizvođači to nisu htjeli prihvatiti, jer napokon – proizvođači ne mogu oduzeti kupcu pravo. Najnoviji prijedlog je zamislio specifične kriterije. Primjerice, dodaje Jutarnji, morate ostaviti vozilo za otpis bez nepotrebnog odgađanja i pod kaznenom odgovornošću, ako ispunjava kriterije.

Koje kriterije? Ako su kočnice ili upravljački sustav previše istrošeni, ako auto dvije godine nije prošao pregled, ako se zanemare popravci koji bi doveli do prolaska… I ako je bilo koja od točaka ispunjena, pravo vlasništva je ‘out’! Švedski klub Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF) piše Teknikens Varld, tvrdi da prijedlog krši prava pojedinaca na njihovu imovinu, da ide suprotno švedskom obliku i Povelji EU-a. Nadalje, problem je i kako će automobil ‘dočekati’ svojih 30 godina za postati povijesnim vozilom…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Čim se u registru automobila ispune brojni kriteriji, primili biste pismo u kojem se navodi da vaš automobil treba reciklirati… – kazao je, među ostalim, Gustaf Ulander, tehnički i ekološki menadžer u SFRO-u, piše Jutarnji list, dodajući i da se spornim smatra i kriterij u kojem se otpadom smatra i onaj auto čiji popravak premašuje tržišnu vrijednost auta, jer pravo je pojedinca da potroši koliko god želi.

I dok prema nekim procjenama već postoji, prema ovom prijedlogu i kriterijima, čak 6 milijuna vozila u EU koja bi odmah išla na otpad, pročitajte koji su predloženi kriteriji… Detaljnije ih možete naći OVDJE.

Ali, primjerice, vozilo je tehnički nepopravljivo ako ispunjava jedan ili više sljedećih kriterija…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

…da izrezano je na komade ili ogoljeni, da je karoserija zavarena je ili zatvorena izolacijskom pjenom, da je potpuno izgorio do te mjere da je motor ili putnički prostor uništen, da je uronjen u vodu do razine iznad instrumentne ploče, da se jedan ili više sljedećih dijelova vozila ne mogu popraviti ili zamijeniti, što uključuje primjerice gume, kotače, dijelove ovjesa, upravljača…, pričvršćivanje sjedala i spojevi, zračni jastuci, pretenzijski, sigurnosni pojasevi…

Foto: Pixabay (ilustracija)