19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac objavio video u kojem vrijeđa policajca! Pogledajte kakva ga kazna čeka… Uh!

1 min read
- Naime, osumnjičeni 50-godišnjak je početkom 2024. godine putem društvene mreže emitirao video sadržaj koji je bio dostupan većem broju građana, u kojem je pogrdnim riječima vrijeđao policijskog službenika.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Nove Gradiške koji se sumnjiči da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – objavila je policija, dodajući o čemu se radi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Naime, osumnjičeni 50-godišnjak je početkom 2024. godine putem društvene mreže emitirao video sadržaj koji je bio dostupan većem broju građana, u kojem je pogrdnim riječima vrijeđao policijskog službenika.

– Protiv osumnjičenog podnesen je optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, taj članak Zakona kaže – Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 700,00 do 4.000,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)