5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tri kompanije najavile nestašicu više lijekova, među njima i poznati antibiotici…

1 min read
Među njima su Sumamed i Azimed, doznaje i piše portal Danica.hr.

Tri kompanije prijavile su nestašicu nekoliko poznatih i čestih lijekova. Povećana potražnja i problemi u proizvodnji uvjetovali su da nekih lijekova neće biti do sredine, nekih do kraja ožujka. Među njima su Sumamed i Azimed, doznaje i piše portal Danica.hr.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Pliva javlja nestašicu Sumameda od 250 mg, kao i Azimeda 250 od mg. Razlozi su povezani s proizvodnjom, a neće ih biti od 9. veljače, za koji dan, pa sve do 15. ožujka, piše Danica.hr. To su, poznato je, antibiotici.

Krka-farma javlja nestašicu triju lijekova, Aplerije od 25 mg. To su tablete za srčane tegobe. Neće ih biti od 12. veljače do 14. ožujka. Kenaloga od 40 mg/ml, suspenzije za injekciju triamcinolonacetonid, neće biti zbog veće potražnje, do 22. veljače. To se koristi za liječenje bolova u zglobovima, oteknuća i ukočenosti kod upalnih poremećaja poput reumatoidnog artritisa. A neće biti ni Naklofena od 75 mg/3 ml, otopine za injekciju diklofenaknatrij, zbog povećane potražnje, od 9. veljače do 22 veljače. Riječ je o protuupalnom lijeku za reumatoidni artritis.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

I na kraju, Stada javlja nestašicu lijeka protiv leukemije Etraga 25 mg/ml, prašak za suspenziju za injekciju azacitidin. Zbog povećane potražnje manjkat će lijeka do 30. ožujka.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)