20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stižu pozivi za vojnu vježbu, za pričuvu u vojsci, MORH kaže u pitanju je 8-dnevno osposobljavanje…

1 min read
MORH dodaje i da se obuka i osposobljavanje pričuvnika provodi se u cilju podizanja razine njihovih vještina za uspješnu provedbu zadaća, a težište se odnosi na pomoć civilnim institucijama u zaštiti i spašavanju.

Čitatelji N1 Televizije javili su redakciji kako im stižu pozivi na vojnu vježbu. MORH odgovara za N1 kako je riječ o planiranoj aktivnosti pripadnika pričuvnog sastava Hrvatske vojske.

– Konkretno, u ovom ciklusu na osmodnevno osposobljavanje je pozvano ključno osoblje Zapovjedništva 1. pješačke pukovnije – Zagreb, odnosno 26 razvrstanih pričuvnika, koji su većinom vojni obveznici stariji od 45 godina – rečeno je za N1 Televiziju iz MORH-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

MORH dodaje i da se obuka i osposobljavanje pričuvnika provodi se u cilju podizanja razine njihovih vještina za uspješnu provedbu zadaća, a težište se odnosi na pomoć civilnim institucijama u zaštiti i spašavanju. – Pozivanje pričuvnika se radi prema potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Osposobljavanje traje osam dana, i može trajati najviše do 30 dana tijekom jedne kalendarske godine. Pozivaju se samo razvrstani pričuvnici, a to su vojni obveznici koji su odslužili vojni rok, bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost i imaju priopćen raspored u pričuvne postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske – stoji u odgovoru MORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)