18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek noćas nije ostao bez vode! Sve je prošlo ‘top’, bez greške…

2 min read
Shvatili smo to i prije potvrde Vodovoda jutros, jer prvo puštanje vode jutros nije 'šiktalo', nije bilo 'zvukova' kroz cijevi ispunjene zrakom.

Trebalo je to biti u noći s nedjelje na ponedjeljak. Moglo se dogoditi da prošle noći odlazak u toalet u sitne sate završi bez puštanja vode, kao i ranojutarnja higijena, ali… Radovi na prebacivanju preklopke transformatora i izjednačavanja napona na trafo poljima u TS Nebo pustara (Pogon za proizvodnju vode u Osijeku), prošli su ‘tip-top’, bez greške. I kako doznajemo, nije došlo do privremenih zastoja isporuke pitke vode u vodoopskrbnoj mreži.

Shvatili smo to i prije potvrde Vodovoda jutros, jer prvo puštanje vode jutros nije ‘šiktalo’, nije bilo ‘zvukova’ kroz cijevi ispunjene zrakom. Prošlo je glatko, da bolje nije moglo. Potvrđeno nam je to iz Vodovoda telefonski, a stigao je malo kasnije i dopis.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …djelatnici Društva VODOVOD-OSIJEK d.o.o. uspješno su izveli planirane radove na prebacivanju preklopke transformatora i izjednačavanja napona na trafo poljima u TS Nebo pustara (Pogon za proizvodnju vode  – Poljski put 1). Radovi su izvedeni u noći s nedjelje na ponedjeljak, u vremenu od 02:00 – 06:00 h. Zahvaljujući stručnosti naših djelatnika za vrijeme izvođenja radova nije bilo obustave isporuke pitke vode u vodoopskrbom sustavu osječkog vodovoda. Provedenom operacijom dobili smo mogućnost razdvajanja napona po trafo poljima uz povećanje pouzdanosti rada električnih trošila prilikom oscilacija napona, što je izuzetno značajno za nesmetan rad Pogona proizvodnje vode i sigurnost vodoopskrbnog sustava. Korisnicima naših usluga zahvaljujemo se na pažnji i razumijevanju – objavio je Vodovod.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)