14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oglasio se NK Osijek: “Bez odgode bit će izveden izvanredni pregled građevine…”

2 min read
- Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine. Istom prilikom je izvršeno ograđivanje toga prostora iz sigurnosnih razloga.

– Potaknuti neugodnim događajem na našem stadionu tijekom utakmice Osijek – Dinamo, odigrane u nedjelju, 3. ožujka 2024. godine, prije svega želimo istaknuti kako smo i mi u NK Osijek ostali neugodno iznenađeni spoznajom da je s dijela istočne tribine otpao jedan komad betona – počinje priopćenje NK Osijek, a nakon što se doznalo kako je jučer otpao komad betona s jedne od greda tribine na Opus Areni.

– Sreća je, dakako, da pritom nitko nije ozlijeđen, no naša isprika ide svima koji su na bilo koji način mogli biti ugroženi u takvim okolnostima, pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima – nastavlja NK Osijek i dodaje dalje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Odmah po saznanju o spomenutom događaju izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020. godine, kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.

– Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine. Istom prilikom je izvršeno ograđivanje toga prostora iz sigurnosnih razloga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Obavještavamo javnost da će bez odgode biti izveden izvanredni pregled građevine, kako bi se moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji. Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona za ista – zaključuje se u priopćenju kluba.

Podsjećamo…

Nisu sinoć bile poznate okolnosti događaja, ali s FB stranice Osijek moj grad podijelili su prvi video te večeri, video malo nakon odigrane utakmice Osijeka i Dinama koju je pratilo oko 11.500 gledatelja. Video prikazuje nekoliko odlomljenih komada podno tribine, ali se o okolnostima, uzroku, autentičnosti snimke i/li šteti, još ništa sinoć nije znalo. Tek je bilo razvidno da su komad/i su veličine šake

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, Opus Arena otvorena je prošle godine. Riječ je o stadionu UEFA 4. kategorije, koji ispunjava standarde za sve razine europskih utakmica. Ima 13.005 sjedećih mjesta, ‘sky boxeve’, teretanu, omanji hotel za igrače, teretanu… Zapravo, riječ je o najmodernijem i najljepšem stadionu u Hrvatskoj.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), čitatelj (screenshot)