28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pijan (23), ni vozačke, registracije… A ‘advokat’ (39) sa suvozačkog mjesta ‘opleo po policiji’…

2 min read
Oni su uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda...

– U nedjelju 10. ožujka 2024. oko 15.45 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Požega, u prometu je zatečen 23-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom, dok je putnik iz vozila starosti 39 godina pod utjecajem alkohola od 1,72 promila, prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike – objavila je danas policija, kao i ono što je uslijedilo, što slijedi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nadalje je utvrđeno da 39-godišnjak kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da mu je osobna iskaznica poništena, a nije podnio zahtjev za izdavanje nove, dok 23-godišnjak prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište. Oni su uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o prebivalištu, dok protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici – zaključuje policija.

Ali, već sada je jasno što će biti predloženo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 10. ožujka 2024. oko 15.45 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Požega gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 23-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište – objavila je nadalje policija, dodajući…

– Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

– Vozaču je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3620,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)