24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat i Rapex upozoravaju na još jednu igračku – pecanje…

1 min read
Društvena igra predstavlja opasnost od ozljeda i gušenja jer vrhovi štapova za pecanje koji sadrže magnete odvajaju se tijekom ispitivanja rastezanja.

Putem sustava Rapex, sustava razmjene podataka, Državni inspektorat RH obavijestio je i potrebi prestanka upotrebe još jedne igračke koja se putem internetske stranice Wish (Boutique PABWECZEB) mogla naći kupljena i u rukama djece. Naime, riječ je o drvenoj društvenoj igri pecanje, koja se, dodaju, sastoji od magnetskog štapa za pecanje i 15 morskih životinja izrađenih od drva. Nadalje, na poleđini ribe su ispisani brojevi, simboli i njihovi fonetski prijevodi, dodaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zemlja podrijetla proizvoda je Kina. Društvena igra predstavlja opasnost od ozljeda i gušenja jer vrhovi štapova za pecanje koji sadrže magnete odvajaju se tijekom ispitivanja rastezanja. Magneti se tada otpuštaju i malo dijete može progutati magnete. DIRH dodaje kako su poduzete dragovoljne mjere distributera, uklanjanje proizvoda s internet stranice Wish (Boutique PABWECZEB).

Foto: Pixabay (ilustracija)