15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić u 10. sazivu Sabora za Osijek lobirao oko 20 milijuna eura! “Meni posebno važni projekti…”

2 min read
- Neka i sljedeći Saziv bude plodonosan za Hrvatsku, za našu Slavoniju i Baranju i za naš Osijek - napisao je Radić nakon raspuštanja saziva Sabora.

Jučer je raspušten 10. saziv Hrvatskog Sabora. Jasno je, uskoro idemo na izbore. Zapljeskali su zastupnici nakon izglasane odluke o raspuštanju, predsjednik Sabora Gordan jandroković ‘opalio selfie’ sa cijelom sabornicom, za uspomenu. Učinio je to i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, saborski zastupnik u ovom sazivu, ali učinio je to, što bi se reklo, sa stilom, ‘podvukao crtu’ pod osobni angažman, kao i svojih kolega, a koji su izravne koristi donijeli Osijeku kojeg je predstavljao u Saboru.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Bila je iznimna čast kao zastupnik u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske sudjelovati u donošenju zakona koji su doprinijeli razvoju naše zemlje i rastu standarda naših građana – napisao je Radić, dodajući…

– Neki od projekata realizirani i uz pomoć mog saborskog djelovanja, a direktno vezani za razvoj Osijeka (i meni zbog toga posebno važni) su financiranje izgradnje podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, financiranje obnove putničkog terminala Zračne luke Osijek i financiranje larvicidnog tretiranja komaraca – nastavio je Radić, nabrojivši projekte koji su realizirani izravno njegovim lobiranjem, zahtjevima, zamolbama za Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vrijednosti tih projekata su poznate, a gdje je samo za komarce ‘izvukao’ za Osijek dva puta po 600.000 eura, dok je podvožnjak stajao iznad 7 milijuna eura. Financiranje obnove putničkog terminala vrijedno je iznad 11 milijuna eura…

– Neka i sljedeći Saziv bude plodonosan za Hrvatsku, za našu Slavoniju i Baranju i za naš Osijek – napisao je Radić nakon raspuštanja saziva Sabora.

Foto: Facebook, Ivan Radić (screenshot)