14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Strankinja se bori za život u KBC-u! Krijumčar udario u policijsko vozilo, počeo bježati…

2 min read
Sudionicima prometne nesreće je pružena liječnička pomoć u KBC Osijek i OB Vukovar gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći dvije strane državljanke zadobile teške tjelesne ozljede od kojih jedna opasne po život...

Bilo je to prije koji dan, 14. ožujka u 15 sati. Po dojavi o nezakonitom prelasku državne granice dva vozila na području Postaje granične policije Ilok, policijski službenici su se službenim vozilima uputili na mjesto događaja. – Prilikom dolaska ususret jednom od vozila na poljskom predjelu kod Iloka, vozač osobnog automobila je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u službeno policijsko vozilo, nakon čega se dao u bijeg, no ubrzo je zaustavljen na kružnom toku državne ceste D2 kod Iloka – objavila je policija, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Utvrđeno je kako se radi o 22-godišnjem državljaninu Gruzije koji je, u trenutku prometne nesreće, u osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije prevozio strane državljane. Sudionicima prometne nesreće je pružena liječnička pomoć u KBC Osijek i OB Vukovar gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći dvije strane državljanke zadobile teške tjelesne ozljede od kojih jedna opasne po život, dok je dvoje stranih državljana zadobilo lakše ozljede, kao i policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom.

– Nedugo potom, u 15:20 policijski službenici su kod mjesta Ilok zaustavili i drugo vozilo, minibus, također registracijskih oznaka Srbije, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Gruzije, dok su  se u vozilu također nalazili strani državljani.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Oba vozača, državljana Gruzije su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. U službene prostorije policije dovedeni su i strani državljani radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

– Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja kako su 22-godišnjak i 48-godišnjak počinili navedeno kazneno djelo, iz koristoljublja omogućivši stranim državljanima da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku, dok se 22-godišnjaka sumnjiči i za kaznena djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njih podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

– Prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o strancima – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)