18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH opisuje: Krijumčar udario policijski auto, po život opasno ozlijeđena Kineskinja…

2 min read
...povećao brzinu kretanja nakon čega je, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, udario u osobni automobil u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova...

– Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 16. ožujka 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Gruzije (2001. i 1975.) zbog osnovane sumnje da je prvookrivljenik počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 2. Kaznenog zakona, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 3. KZ-a i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a, sve u svezi čl. 51. KZ-a, te da je drugookrivljenik počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. KZ-a – objavio je DORH, potanko opisujući događaj…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici, svako sa svojim vozilom, na temelju prethodnog dogovora s nepoznatim osobama i u cilju da se okoriste, prevezli više državljana Narodne Republike Kine iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, za unaprijed obećanu novčanu nagradu.

– Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik prevezao osobnim automobilom strane državljane mimo graničnog prijelaza i, nakon što je uočio da su policijski službenici PGP Ilok zaustavili vozilo kojim je upravljao drugookrivljenik, odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika, te umjesto da zaustavi svoj osobni automobil, povećao brzinu kretanja nakon čega je, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, udario u osobni automobil u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uslijed navedenog je jedna putnica, u vozilu kojim je upravljao prvookrivljenik, zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život dok je još jedna putnica u istom vozilu zadobila teške tjelesne ozljede. Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, propustio pružiti pomoć navedenim ozlijeđenim osobama iako je vidio da su ozlijeđene te je izašao iz vozila i udaljio se s mjesta prometne nesreće nakon čega je uhićen.

– Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog ovog državnog odvjetništva odredio okrivljenicima istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku).

Foto: Pixabay (ilustracija)