19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek ipak odgađa primjenu Pravilnika o uređenju ugostiteljskih terasa!?

2 min read
- Nije još definitvno, odluka tek treba biti donesena na Gradskom vijeću, ali do sljedeće sjednice Gradskog vijeća neće biti kažnjavanja. A onda ćemo vidjeti po odluci. Da, ideja je 1. travnja '25. godine - kazao je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Sukladno zonama terase kafića u Osijeku, u centru grada, trebale su već ovog ljeta biti jednoobrazne, sukladno odabranim bojama tendi i sjedalica, a kako bi se, po uzoru na neke druge europske gradove, uveo estetski red, izbjeglo da dobavljači ‘cuge’ dostavljaju svoje suncobrane ugostiteljima, ‘honoriraju njihovu vjernost’. Pa ipak, iako će to biti provedeno dogodine, ugostiteljima je to stvorilo financijsko opterećenje i rezultat dijaloga s gradskim vlastima je – ‘grace period’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, kako doznaje Radio Osijek, a iz razgovora sa zamjenikom gradonačelnika Osijeka Draganom Vulinom, primjena Pravilnika o uređenju ugostiteljskih terasa u Osijeku odgađa se na godinu dana. Trebao je na snagu stupiti baš u četvrtak 28. ožujka, no dijalog s ugostiteljima, konzultacije s njima, poveli su gradsku upravu u odgodu primjene do 1. travnja 2025. godine.

– Nije još definitvno, odluka tek treba biti donesena na Gradskom vijeću, ali do sljedeće sjednice Gradskog vijeća neće biti kažnjavanja. A onda ćemo vidjeti po odluci. Da, ideja je 1. travnja ’25. godine – kazao je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin je napomenuo i kako će biti predloženo na Gradskom vijeću da se ugostiteljima pomogne u nabavi opreme, ali u dijelu iznosa, suklano čemu će biti otvoreno i javno savjetovanje o pravilniku. Neće biti sufinancirani koliko bi htjeli ugostitelji, ali u jednom dijelu da. Također, o bojama se još može pričati…

Inače, pravilnik je predvidio izgled terasa, boju i vrstu tendi, suncobrana, stolova…, od ‘nulte’ zone u Tvrđi, centru…, preko ‘prve zone’, od Drave do kolodvora u širem centru, od Trpimirove do Rokove, uz Jelačićev trg u Donjem gradu, do ‘druge’ zone… Neće biti dopušteno novo zatvaranje terasa, kojim bi posljedično došli do zatvorenih ‘objekata’.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)