16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nakon očevida: Otpad gorio nekoliko dana, uzrok – samozapaljenje!

2 min read
U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba niti materijalne štete - objavila je policija

Proces ‘aerobnog disanja’ kod dovoljno vlažnih biljnih tvari, razmnožavanje bakterija i gljivica, može itekako zagrijati masu tvari i dovesti do samozapaljenja. Znaju stariji, ali i mlađi ljudi kako se takve stvari dogode kod ‘kamarenja’ otkosa, iskošenog i nabacog korova na hrpu… A čini se da bi to mogao biti uzrok i požara otpada prije koji dan u Slavoniji. Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U vezi objavljene informacije od 8. ožujka, odnosno požara na odlagalištu komunalnog otpada u blizini Davora, dana 27. ožujka, nakon završenog gašenja požara i sanacije odlagališta obavljen je očevid policijskih službenika uz nazočnost inspektora zaštite od požara. Utvrđeno je da je do požara došlo uslijed samozapaljenja miješanog komunalnog otpada na jugozapadnom dijelu odlagališta. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba niti materijalne štete – objavila je policija, dodajući kako policijski službenici u vezi navedenog dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Inače…  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U blizini Davora, na središnjem dijelu odlagališta (deponije), dana 6. ožujka, oko 20 sati, došlo je do samozapaljenja komunalnog otpada na površini oko 500 kvadratnih metara. Oko 21.30 sati, na mjesto događaja su stigli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orubica i Davor te započeli sa gašenjem. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.  Mjesto događaja je tijekom noći osigurano dežurstvima. 7. ožujka, te danas 8. ožujka navedeni su nastavili sa gašenjem požara, koji se ponovno aktivirao – objavila je ranije policija.

Foto. Pixabay (ilustracija)