19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija ima osumnjičene za krađu zvona! A zvono? Zvono je, neslužbeno, zdrobljeno!?

2 min read
...neslužbeno doznajemo da je zvono već 'pripremljeno za daljnju upotrebu (čitaj: prodaju)', jer navodno je, doznali smo, zdrobljeno.

Trojica su osumnjičena za krađu zvona iz kapelice u Slavoniji. Policija ih je pronašla i slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dodaju. Dakle, za krađu zvona osumnjičena su trojica hrvatskih državljana s područja Kutjeva, mladi dečki, reklo bi se. U dobi su od 18, 26 i 28 godina. A sumnjiči ih se, stoji u policijskom izvješću nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kako su u razdoblju od 3. do 23. ožujka 2024. u mjestu Tulnik iz kapele na mjesnom groblju otuđili crkveno zvono u vlasništvu župe Buk. Podsjećamo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tulnik je naselje u Požeško-slavonskoj županiji, u sastavu grada Pleternice. Tulnik je smješten oko 10 km istočno od Pleternice, susjedno naselja su Pleternički Mihaljevci na zapadu, Zarilac i Knežci na sjeveru, Mali Bilač na istoku te Kalinić na jugu. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Tulnik je imao 22 stanovnika.

A ako se pitate za zvono?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Policija nije mogla tu informaciju podijeliti s medijima, a pitali smo. Pa ipak, neslužbeno doznaje OsijekExpress.com da je zvono već ‘pripremljeno za daljnju upotrebu (čitaj: prodaju)’, jer navodno je, doznali smo, zdrobljeno. Pretvorili su zvono, neslužbeno doznajemo, u hrpu komada metala za, zacijelo, topljenje i prodaju. Novo zvono stajat će, kažu nam jutros iz crkvenih izvora, oko 5 do 6 tisuća eura. Majstora koji to izrađuju ima i danas, ali se u župi pitaju hoće li novo zvono biti sigurno od ovakvih osumnjičenika i njima sličnih… Najjednostavnije rečeno, župljani su zgroženi činom lopova.

Foto: Pixabay (ilustracija)