29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iskazi studentica protiv bivšeg profesora FFOS-a: Prišao joj s leđa i s obje ruke ju uhvatio za grudi…

2 min read
Pokušao ju je, tvrdi se, poljubiti u usta, a potom joj prišao s leđa i s obje ruke ju uhvatio za grudi, piše N1 televizija.

Sada je bivši. Bivši izvanredni profesor FFOS-a nepravomoćno je osuđen na 8 mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine. Osuda je stigla zbog bludničenja nad dvije studentice, piše i doznaje N1 Televizija. Tužiteljstvo se žalilo, a vjeruje se da će se i profesor žaliti, budući da on od početka negira krivnju, dodaju.

Sukladno nepravomoćnoj presudi jednu je studenticu zaskočio početkom listopada ’18. kada je bila na konzultacijama u njegovom kabinetu. Pokušao ju je, tvrdi se, poljubiti u usta, a potom joj prišao s leđa i s obje ruke ju uhvatio za grudi, piše N1 televizija. A kada je riječ o drugoj studentici, to je bilo, dodaju tijekom lipnja ’18. godine. Nju je, utvrdio je sud, u dva navrata tijekom konzultacija dirao po tijelu, zavlačio joj ruke u hlače i ispod majice, poslije čega je ona uspjela pobjeći. Bivši profesor oslobođen je krivnje za prijetnju ondašnjoj dekanici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon što sam otišao s fakulteta razmjestili su i namještaj u mom kabinetu, pa je nakon toga bilo nemoguće potvrditi da zapravo nisam mogao dirati studentice. Najprije su me prijavili zbog pričanja homofobnih viceva, a ja sam samo želio razbuditi studente. Za to su me eventualno mogli opomenuti, no na kraju sam dobio otkaz – govorio je u iskazu optuženi profesor, dodaje N1 Televizija, kao i da je uvjeravao sud da bludnih radnji nije bilo. – Nakon što su me prijavile one su samo profitirale – izjavio je, dodajući i kako je obiteljski čovjek i cijenjeni znanstvenik, da je, da je htio sa studenticama se sastajati, to mogao izvan fakulteta, da bi na kraju kazao da je s jednom studenticom bilo kontakta… – Pitao sam ju za jednu njezinu tetovažu, a ona je nakon toga odmah uzela svoju torbu i krenula iz kabineta. Ustao sam i rekao joj da ne radi slona od buhe – izjavio je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Studentice su drugačije to opisale, da je nasrtao na nih, jedna je snimila razgovor u kojem se ispričavao… – Htjela sam imati dokaz za svoju tvrdnju kod prijave događaja dekanatu, jer je profesor često spominjao svoje političke veze. Bojala sam se da mi nitko neće vjerovati. Tu sam snimku pustila samo dekanici. Nisam ju puštala policiji jer zapravo nisam htjela prijavljivati profesora već sam samo željela drugog mentora – svjedočila je jedna od studentica, a druga opisala kako ju je dirao… – Profesor je imao problema s alkoholom i to smo prijavljivali dekanici. Iako se meni ispričavao zbog svog ponašanja ipak sam i to prijavila. Dekanica je zatim sve prijavila policiji – svjedočila je.

FFOS je potvrdio za N1 Televiziju da je profesor dobio otkaz.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)