18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za Belje, Vupik, PIK i Vinku Mađari nude najviše, daleko preko realne cijene!?

1 min read
...o prodaji tih kompanija odlučivat će gazda Fortenove, Osječanin Pavao Vujnovac. Portal Danica dodaje kako će odluka na kraju, zacijelo, biti više politička, nego ekonomska.

Copyright Ivica Glavaš

Da je Fortenovin agrobiznis na prodaju, odnosno tvrtke Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Vinka, otprije je poznato, kao i da su zainteresirani bili brojni, a sada se doznaje da su u igri oko kupovine ostali Podravka, Žito grupa Marka Pipunića, kao i đakovačke Osatine Mirka Ervačića, a kao najizdašniji u ovom trenutku mađarski biznismen Lorinc Meszaros, šef NK Osijek, odnosno Mészáros grupa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Lider doznaje i piše da Podravka i slavonski konzorcij navodno nude oko 300 milijuna eura, a Mađari blizu 500, što njihovi sugovornici smatraju da nema puno veze s biznisom, budući da te tvrtke ne vrijede pola milijarde, već da je cijena, prema nekim neovisnim procjenama, nikako više od 350 milijuna, što je opet, dodaju, ‘upalilo alarm’ i na najvišim državnim razinama.

Portal Danica dodaje kako je Meszaros u Slavoniji i Baranji već kupio tvrtku Rabo iz Kneževih Vinograda, najvećeg domaćeg proizvođača jabuka, kao i da vjeruju da ‘zalet’ u zastarjelu tehnologiju spomenutih tvrtki, u koju se nije ulagalo godinama, nije poslovni potez.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodaju na kraju da će o prodaji tih kompanija odlučivati gazda Fortenove, Osječanin Pavao Vujnovac. Portal Danica dodaje kako će odluka na kraju, zacijelo, biti više politička, nego ekonomska.

Foto: GO (arhiva, ilustracija)