16. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

USKOK u Osijeku podigao optužnicu protiv 65-godišnjaka koji je pokušao podmititi rođake suca…

2 min read
...pokušavao utjecati na povlačenje iskaza svjedoka kako bi otklonio odgovornost za kazneno djelo, nudeći zauzvrat zaposlenje kao nagradu, a zatim i novac u iznosu od 500 eura.

Foto: Google Street View (screenshot, arhiva, ilustracija)

– USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela davanja mita te sprječavanja dokazivanja. Optužnicom se okrivljenik tereti da je, razdoblju od početka siječnja do 27. siječnja 2024. u Sibinju, znajući da je pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu protiv njega u tijeku kazneni postupak te znajući koji sudac je predsjednik vijeća u navedenom kaznenom predmetu, s ciljem da davanjem darova za suca i članove njegove obitelji utječe na suca da neovisno o činjenicama utvrđenim u postupku donese povoljniju sudsku odluku za njega, u više navrata dolazio kod sučevih rođaka i tražio da sucu predaju darove, što su oni odbili – objavio je danas USKOK, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osim toga, okrivljenika se tereti da je od kraja 2022. do 12. siječnja 2024. u Slavonskom Brodu, znajući da je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo istragu protiv njega, a potom i podiglo optužnicu, u više navrata pokušavao utjecati na povlačenje iskaza svjedoka kako bi otklonio odgovornost za kazneno djelo, nudeći zauzvrat zaposlenje kao nagradu, a zatim i novac u iznosu od 500 eura. Također je okrivljenik, neposredno prije održavanja prve rasprave, nudio novac svjedoku kako ne bi došao na sud i kako ne bi svjedočio protiv njega. USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika – dodaje se.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)