22. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječkoj firmi na karticama za gorivo ‘osvanuo’ trošak od 13.200 eura, počinjen u inozemstvu!

1 min read
Kako neslužbeno doznajemo, kriminalističko istraživanje tek treba utvrditi na koji način su kartice završile u inozemstvu, ili podatci s njih...

– Nepoznati počinitelj je između 31. ožujka i 1. travnja u inozemstvu neovlašteno koristio kartice za gorivo čime je pravnoj osobi pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 13.200 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem – objavila je jučer Policijska uprava osječko-baranjska, navodeći niz ‘pravila igre’ oko upotrebe kartice i poveznica na internetu, no ni izbliza kako je osječka firma ostala bez kartica ili njihovog broja koji je kasnije korišten u inozemstvu do visokih iznosa.

Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako neslužbeno doznajemo, kriminalističko istraživanje tek treba utvrditi na koji način su kartice završile u inozemstvu, ili podatci s njih… Jesu li ukradene fizički ili su se prevaraneti i lopovi na kakav lukav način domogli podataka s iste.

Kako god, ovo je još jedno vrijedno upozorenje da sve kartice valja jako dobro čuvati, ‘pri srcu’, a brojeve s njih, podatke, trajnost i sve drugo, jako paziti gdje i kada upisujemo. Kao i da na meti nisu samo kreditne i debitne kartice, već evo – i kartice za gorivo.

Foto: Pixabay (ilustracija)