21. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO I osmaši u GC-u u Osijeku! Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije…

2 min read
Na Sajmu obrazovanja učenici osnovnih škola imaju priliku upoznati sve što se nudi za srednjoškolsko obrazovanje u našoj županiji.

Nakon jučerašnjeg „Sajma mogućnosti – putokaz budućnosti“ na komu su maturantima predstavljene mogućnosti daljeg obrazovanja i(li) stupanja na tržište rada, Gospodarski centar Osječko-baranjske županije danas (17. svibnja 2024. godine) opet je bio prepun mladih. Ovaj put riječ je o oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ te im na jednom mjestu ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Na poziv Osječko-baranjske županije osmašima su sve srednje škole predstavile programe koje im nude za nastavak obrazovanja. Predstavili su se i učenički domovi, ali i institucije poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Zavoda za zapošljavanje s važnim informacijama iz gospodarstva te potrebama hrvatskog gospodarstva i obrtništva u odnosu na obrazovanje, znanja i zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada, Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“, Državna vatrogasna škola, Ministarstvo obrane, udruge mladih, Županijski savjet mladih i drugi. Ukupno se predstavilo 100 izlagača.

– Na Sajmu obrazovanja učenici osnovnih škola imaju priliku upoznati sve što se nudi za srednjoškolsko obrazovanje u našoj županiji. Stvarno je ponuđeno pregrš toga, ima i novih smjerova i zanimanja, pa preporučujemo učenicima da se aktivno uključe, slušaju svoje roditelje i profesore, ali na kraju neka odluka o odbiru srednje škole ipak bude njihova jer oni to trebaju raditi cijeli život, a najljepše je kada se radi upravo s voljom, željom i ono što se voli raditi – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U svim osnovnim školama na području Županije ove školske godine ima ukupno 2.677 učenika osmih razreda, a svi su danas mogli saznati niz korisnih informacija, od toga kakva je popunjenost pojedinih škola nakon upisa, koliki je interes za gimnazijske, strukovne i umjetničke programe, suficitarna i deficitarna zanimanja do mogućnosti stipendija i drugih informacija važnih za odluku o odabiru programa i srednje škole.

Tekst i foto: OBŽ