13. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek se priprema za maturante: Večeras se zatvara dio Županijske, policija niže upozorenja…

2 min read
Također, kako bi ova proslava završila sa što manje neželjenih posljedica apeliramo na sve mlade da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost građana i imovine... - navodi policija,

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Osječko-baranjska županija i ove godine organizira ispraćaj maturanata u šest gradova Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku. Ispraćaj maturanata započinje sutra u 12 sati u svim gradovima gdje će učenici tradicionalno zaplesati Quadrillu – podsjeća policija i naglašava koje su reperkusije na promet…

– Zbog ispraćaja maturanata u Osijeku se od danas od 20 sati do sutra do 14 sati zatvara promet u Županijskoj ulici na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike. Stoga sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje s obzirom da će prilikom prolaska povorke maturanata promet po etapama biti ograničen.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Također, kako bi ova proslava završila sa što manje neželjenih posljedica apeliramo na sve mlade da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost građana i imovine. U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti policija će provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – objavila je Policijska uprava osječko-baranjska.

Županijska pročelnica Miranda Glavaš-Kul je pozvala maturante da budu oprezni i odgovorni, brinu o sebi i drugima kako bi i ovogodišnji ispraćaj, kao i svi dosadašnji, protekao bez problema.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U ime Grada Osijeka, službenik za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Jukić rekao je kako je za maturante organiziran zabavni sadržaj na lijevoj obali Drave kod Amfiteatra gdje će ih do 20 sati zabavljati 2 DJ-a. – To je velik dan za sve naše maturante i uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu. Pripremili smo pitku vodu, a o njihovoj će sigurnosti brinuti zaštitari, policija i Crveni križ – rekao je Jukić.

Bit će ondje i hitna… Radi razumijevanja, evo podsjetnika… – Nije bilo nikakvih ozljeda. A imali smo četiri intervencije zbog intoksikacije, u večernji satima već – kazala je kratko telefonski za OsijekExpress.com prije dvije godine zamjenica ravnateljice ZHM OBŽ Sunčica Prašnički, dr. med.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)