24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki sud ukinuo presudu koprivničkog! Novo suđenje direktoru čiji je radnik ostao bez ruke…

1 min read
Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa.

Foto: Google Street View (screenshot, arhiva, ilustracija)

– Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo presudu kojom je Općinski sud u Koprivnici oslobodio optužbe hrvatskog državljanina (1983.) i trgovačko društvo za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 3. u vezi s čl. 215. st. 2. i 3. Kaznenog zakona – objavio je DORH, ddoajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Optužnicom se okrivljenika tereti da je u lipnju 2017. godine, u mjestu Suha Katalena, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva propustio provesti propisane mjere zaštite na radu na radnom mjestu 60-godišnjaka koji je uslijed toga zadobio tešku ozljedu s posljedicom amputacije podlaktice. Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa. Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke na koje mu je ukazao viši sud i da pravilno utvrdi bitne činjenice.

Foto: Google Street View (screenshot)