25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oglasila se i policija o autu sportskog direktora i hicima iz vatrenog oružja: “Očevid je i dalje u tijeku!

6 min read
Očevid je i dalje u tijeku, a policija poduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijavljeni događaj. Uskoro više informacija - navode iz osječke policije.

UPDATE, 28.5.’24. u 18:50 sati – Još se nitko ne dovodi u vezu s propucavanjem osobnog automobila kojim se koristi Portugalac, sportski direktor NK Osijek Jose Boto. Objavila je to danas Policijska uprava osječko-baranjska na konferenciji za novinstvo, odnosno izjavom zamjenika načelnika PU OBŽ Darija Premeca. Iz kluba, rečeno je, nisu prijavljivali nikakve prijetnje prije, tek danas je nešto prije 9 sati uslijedio šok na parkiralištu u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje je vozilo propucano s više metaka iz vatrenog oružja. Policija ne govori o kojem je oružju riječ, kao ni koliko je hitaca bilo, ali na ‘šoferšajbi’ se može izbrojati 7 hitaca, odnosno rupa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Za sada nikoga ne dovodimo u vezu s događajem, ali radimo opsežno kriminalističko istraživanje – rekao je Premec, dodajući da ne može reći je li to bio pištolj ili puška, je li korišten prigušivač ili ne, a upitan za nadzorne kamere u blizini, Premec je dodao kako je to jedan od segmenata kriminalističkog istraživanja, kao i da je obavljeno puno razgovora s građanima i djelatnicima kluba.

Rečeno je na kraju i kako ozlijeđenih osoba nije bilo.

— — — — — – — — — — — — — – — — — — – — – — —

UPDATE 28.5.’24. u 16:00 sati – Reagirao je na jutrošnje saznanje o propucanom automobilu sportskog direktora NK Osijek Portugalca Josea Bota i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. osuđuje čin i nastavlja… – Rano jutros saznao sam za incident koji se dogodio u našem gradu, a vezan je uz automobil koji koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto, zbog čega mi je iznimno žao. Navedeno je, s pravom, uzburkalo javnost i medije, ali u ovom trenutku važno je ne prejudicirati povod, razlog i počinitelja, već omogućiti nadležnim institucijama nesmetano provođenje istrage koja će rasvijetliti sve okolnosti ovog kaznenog djela, kako bi počinitelji u najkraćem mogućem roku snosili odgovornost za ovaj nedopustiv čin – objavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, nastavljajući…

– Grad Osijek je siguran grad. Kao građanin, navijač, ali primarno kao gradonačelnik, snažno osuđujem incident te dajem maksimalnu podršku u osvjetljavanju ovog izoliranog slučaja, stavljajući na raspolaganje svu gradsku infrastrukturu koja može pomoći u istrazi ovog kaznenog djela – zaključio je gradonačelnik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

UPDATE, 28.5.’24. u 15:25 sati – Dragim članovima i navijačima, kako je napisao, obratio se preko svojeg Instagram profila i Jose Boto, sportski direktor NK Osijek, par sati nakon što je javnost doznala kako je njegov osobni automobil propucan u Šamačkoj ulici u Osijeku dok je on na godišnjem odmoru u Portugalu, kamo je otišao jučer.

– Želio bih se od srca zahvaliti za ogromnu podršku koju sam dobio nakon nedavnog incidenta koji je uključivao moj automobil. Izljev brige i solidarnosti i kluba i naših predanih navijača bio je doista ponizan i iznimno cijenjen u ovom izazovnom vremenu – stoji u uvodniku njegovog priopćenja, u kojem nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Vaše poruke i geste podrške ponovno su potvrdile moju vjeru u snagu i jedinstvo naše zajednice. U ovakvim trenucima zasja pravi duh našeg kluba i duboko sam zahvalan što sam dio toga. Također, želim izraziti iskrenu zahvalnost Hrvatskom nogometnom savezu i gradonačelniku Osijeka na potpori i pomoći. Njihovo sudjelovanje i briga bili su ključni i zahvalan sam na njihovoj predanosti osiguravanju sigurnosti i dobrobiti svih uključenih. Imam puno povjerenje u policiju i njihovu sposobnost da temeljito istraže ovaj slučaj i privedu odgovorne pravdi. Vjerujem da će brzo riješiti ovu situaciju i osigurati sigurnost svih uključenih. Hvala vam još jednom na nepokolebljivoj podršci. Zajedno ćemo to prevladati i nastaviti ići naprijed otporno i odlučno. Topli pozdravi, José Boto – napisao je.

Foto: OsijekExpress.com


Oglasila se i policija iz Osijeka… – Operativno dežurstvo I. PP Osijek s ispostavom Čepin je danas u 8,57 sati zaprimilo dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu u središtu Osijeka, Šamačka 7. Na mjestu događaja utvrđeno je da je prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, koji je na korištenju kod djelatnika Nogometnog kluba Osijek, oštećeno hicima iz vatrenog oružja. Očevid je i dalje u tijeku, a policija poduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijavljeni događaj. Uskoro više informacija – navode iz osječke policije.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

– Zgroženi smo ovim incidentom i izražavamo punu podršku našem sportskome direktoru Joseu Boti te molimo sve koji imaju eventualna saznanja o ovom nemilom događaju da se obrate policiji. NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao – objavio je NK Osijek priopćenje nakon propucavanja osobnog automobila kojeg koristi sportski direktor NK Osijek Portugalac Jose Boto, a reakcije stiže i iz drugih institucija…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto. U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a nakon što je Botov suradnik Alfredo Almeida zatekao automobil u takvom stanju odmah je pozvana policija koja je obavila očevid na mjestu događaja. HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin. HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku g. Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi – objavio je priopćenje i HNS.

Za to vrijeme iz Portugala se za Bijelo-plavu birtiju javio sportski direktor i rekao – Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!, navode na Facebooku, pozivajući i navijače na okupljanje podrške sportskom direktoru kod Opus Arene večeras u 19 sati. – Na nama je sada sljedeće, dati mu punu podršku u radu! Očito je stao na žulj nekima koji su bili predugo na klupskim jaslama… – dodaju na FB stranici.

Podsjećamo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Veći broj policijskih službenika okupio se jutros u centru Osijeka, oko 9:30 sati, u Šamačkoj ulici. Prve i neslužbene informacije govorile su o propucanom, odnosno prostrijeljenom vozilu, osobnom automobilu. Iz Policijske uprave osječko-baranjske rečeno nam je da se strpimo za informacije, jer kolege rade na mjestu događaja. – Prva PP Osijek s ispostavom Čepin danas u 8:57 sati zaprimila je dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu, parkiranom u središtu Osijeka. U tijeku je očevid – objavilo je kasnije Operativno komunikacijski centar Policijske uprave osječko-baranjske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Iz fotografija je razvidno kako je propucan osobni automobil s najmanje 7 metaka u vjetrobransko staklo, ali to su i sve informacije koje u ovom trenutku imamo.

Neslužbeno se doznaje da je to automobil kojeg koristi sportski direktor NK Osijek Portugalac Jose Boto, a koji je u ovom trenutku u Portugalu i nije bio ni blizu ove situacije. Po srijedi je propucan automobil na parkiralištu u Šamačkoj ulici, VW Arteon, u prolazu između dviju zgrada. U jednoj stanuje i Boto, a uočio je to jutros, neslužbeno se doznaje, Botov suradnik u NK Osijek, Portugalac Alfredo Almeida. On je i odvezao Botoa jučer u Zagreb na avion.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kada je propucan automobil? Najvjerojatnije tijekom noći, ali nema službene potvrde za takvo što…

Foto: OsijekExpress.com