18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Svih šest ozlijeđenih osoba s osječkog Street Racea pušteno je kući iz KBC-a Osijek!

3 min read
Epilog je to, prije policijskog izvješća s očevida, izlijetanja snažnog automobila od više od 1.000 konjskih snaga sa staze prilikom zagrijavanja guma, a kada je udario u tribinu s gledateljima.

Foto: Facebook, video (screenshot)

UPDATE, 3.6.’24. u 10 sati – Na prostoru Sportskog aerodroma Čepin-Osijek u Osijeku, jučer oko 15,20 sati, za vrijeme održavanja „Osijek street race showa“, 44-godišnji sudionik utrke upravljao je osobnim automobilom, koji se u jednom trenutku zanio i udario u metalnu zaštitnu ogradu i improviziranu tribinu s gledateljima. Zbog zadobivenih ozljeda sedam gledatelja prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da ih je četvero lakše, a troje teže ozlijeđeno. Nakon pružene liječničke pomoći svi su pušteni na kućnu njegu – objavila je danas Policijska uprava osječko-baranjska, dodajući…

– Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola. Nastavljamo s prikupljanjem svih relevantnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti opisanog događaja – zaključili su danas iz policije iz Osijeka, bez odveć novosti, što će reći da je jučer sve praktički rečeno, osim da je jedna ozlijeđena osoba više i da policija još ima posla…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Svih šest ozlijeđenih osoba pri izlijetanju automobila sa staze na osječkom Street Race Showu je obrađeno u osječkoj bolnici i pušteno na kućno liječenje, rečeno je iz osječkog KBC-a. Zamjenik ravnatelja KBC-a dr. Krunoslav Šego rekao je kako dvoje od šest osoba imaju prijelome koji ne zahtjevaju bolničko liječnenje. Također, doznaje se i kako vozač automobila nije ozlijeđen i nije bio pod utjecajem alkohola. Epilog je to, prije policijskog izvješća s očevida, izlijetanja snažnog automobila od više od 1.000 konjskih snaga sa staze prilikom zagrijavanja guma, a kada je udario u tribinu s gledateljima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Inače, na natjecanju u Osijeku sudjeluje više od 230 natjecatelja iz cijele zemlje i regije, a utrkuju se na četvrtinu milje, odnosno 402 metra, usporednim ubrzavanjem do cilja. Jedan od natjecatelja za HRT je rekao kako se za ovo ne može nikoga osuđivati, da je i to dio ovog sporta, na što se nadovezao i drugi dodajući kako se sve dogodilo u kontroliranim uvjetima, njihovom prijatelju i velikom sportašu, izražavajući žaljenje zbog događaja.

HRT nadalje doznaje, neslužbeno, kako je do nesreće došlo uslijed pregrijavanja guma i pucanja. Pa ipak, očevid će reći o okolnostima i uzroku ove nesreće, o kojoj su se oglasili i na službenoj Facebook stranici Osijek Street Racea. – Jedan od vozača izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u tribinu pri čemu je ozlijeđeno nekoliko gledatelja. Brzom reakcijom medicinskog tima, svim ozlijeđenima pružena je pomoć i nitko nije u životnoj opasnosti. Event se nastavlja, ali zbog očevida koji je u tijeku utrke se do kraja dana više neće održavati – stajalo je u jučerašnjem priopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Podsjetimo, na Street Race Showu u Osijeku došlo je do nesreće, gdje je, doznaje se, jedno vozilo natjecatelja završilo u tribini. Policija je dobila dojavu u 15:25 sati. – Vozač je izgubio nadzor nad vozilom i udario u tribinu. Ima 6 ozlijeđenih osoba, upravo nam je potvrđeno iz Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave – rekla je malo nakon dojave telefonski za OsijekExpress.com policijska službenica zadužena za odnose s javnošću PU OBŽ Kristina Vukojević Rac.

Foto: Facebook, video (screenshot)

UZNEMIRUJUĆI VIDEO – OPREZ!