19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Fuchs veli kako matura nije zamišljena da učenici nužno moraju imati dodatne instrukcije…

1 min read
- Bilo bi dobro da nas maturanti iznenade s još boljim rezultatima - rekao je Fuchs u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada.

Državna matura je počela. Ministar Radovan Fuchs kaže kako vjeruje da će sve proći lagano, jer riječ je o uhodanom sustavu. Kaže i da ne očekuje lošije rezultate nego prošle godine. Štoviše, optimist je… – Bilo bi dobro da nas maturanti iznenade s još boljim rezultatima – rekao je Fuchs u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada, odgovarajući i na pitanje koliko su rezultati mature odraz realnih znanja stečenih tijekom obrazovnog procesa, jer brojni plaćaju instrukcije, kazavši kako matura nije zamišljena da učenici nužno moraju imati dodatne instrukcije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Ali s obzirom na to da je prije više godina krenuo trend dodatnih instrukcija i da su roditelji plaćali instrukcije, upravo zato je i država, Vlada, ministarstvo, napravilo to da se dodatno, pojačano radi s maturantima u samim školama kako bi svi imali mogućnost da još utvrde gradivo – rekao je ministar obrazovanja.