25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO & VIDEO Dva aviona i dva drona iznad Osijeka i okolice u akciji protiv komaraca!

1 min read
Rano jutros obavili smo i prvo ovogodišnje avio-tretiranje. Za borbu protiv komaraca osigurali smo 1,9 milijuna eura - objavio je sinoć gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Foto: Grad Osijek (screenshot), obrada: OsExp

– Prvi put u borbi protiv komaraca ove godine koristimo i dronove na najnepristupačnijim područjima. Pratimo vodostaje Drave i Dunava, slijedimo preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, primjenjujemo najsuvremenije i učinkovite metode suzbijanja komaraca, provodimo larvicidne i adulticidne tretmane sa zemlje i iz zraka. Rano jutros obavili smo i prvo ovogodišnje avio-tretiranje. Za borbu protiv komaraca osigurali smo 1,9 milijuna eura – objavio je sinoć gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na Facebooku, a nakon što je krenuo i drugi jučerašnji val tretmana, nakon ‘pressice’ zamjenika Dragana Vulina i iscrpnog izvješća o planu ‘napada’ na komarce.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Osijek je tako jučer ‘u boj’ poslao ‘zemaljske snage’, ali i avijaciju, čak dva aviona i dva drona. Crveni Antonov leti iznad nenaseljenih područja, a bijeli noviji zrakoplov iznad naselja, dok su dronovi za larvicidno tretiranje teško dostupnih područja. Kako je to izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji i video zapisu ispod fotografija…

Foto: Grad Osijek (screenshot)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA